Hlavní obsah

Festivalové hvězdy v čele s Bartoškou vyšlapaly charitě půl miliónu korun

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Návštěvníci festivalu spolu s jeho prezidentem Jiřím Bartoškou, herci Aňou Geislerovou, Jiřím Macháčkem a dalšími šlápli na Mlýnské kolonádě v Karlových Varech už podeváté do pedálů Oranžového kola Nadace ČEZ. A vzali to velmi vážně. Podařilo se vybrat téměř půl miliónu korun.

Foto: Milan Malíček, Právo

Jiří Bartoška usedl a začal šlapat.

Článek

Na rotopedu se v pátek odpoledne zapotili třeba i herec Jiří Mádl a reprezentantka v běhu na lyžích Petra Nováková, tedy ambasadoři charitativních organizací Linka bezpečí a Nadace policistů a hasičů.

Na kola ale usedly i desítky dalších festivalových hvězd, například herečka Jitka Schneiderová, režisér David Ondříček, grafik Aleš Najbrt a další.

K hladkému pohybu jim hrála kapela Čechomor. I díky ní se na konec vyšlapaly 489 702 koruny.

„Výtěžek z Oranžového kola v hodnotě 239 434 Kč využijeme na kapacitní zajištění provozu odborné služby, aby se co nejvíce dětem dostalo pomoci a jejich příběhy mohly mít šťastný konec,“ řekl Richard Schinko, ředitel Linky bezpečí.

Foto: Milan Malíček, Právo

Oranžové kolo: prezident festivalu Jiří Bartoška a generální ředitel ČEZ Daniel Beneš.

Ta poskytuje služby krizové intervence dětem v České republice již 20 let a za tuto dobu přijala téměř 10 milionů hovorů. Linka je dostupná dětem a dospívajícím na čísle

116 111, je bezplatná, a funguje 24 hodin denně po celý rok.

„Peníze využijeme na úhradu léčebných a rehabilitačních pobytů tělesně postižených policistů a hasičů, kteří se zranili při výkonu svého povolání,“ vysvětlil Vladimír Šutera, ředitel Nadace policistů a hasičů. Pro tu návštěvníci festivalu vyšlapali 250 268 korun. Peníze pomohou zlepšit životní podmínky dětem policistů a hasičů, kteří zemřeli při výkonu povolání.

Reklama

Výběr článků

Načítám