Hlavní obsah

Letní scénu pod mostem plní odpoledne děti, večer pak fanoušci hudby

Právo, Rudolf Voleman

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Každý den nabízí v průběhu karlovarského filmového festivalu kulturní program Letní scéna Karlovarského hudebního divadla Pod mostem. Odpoledne přicházejí na pohádková představení desítky rodičů s dětmi a na večer pak fanoušci hudby. Divadlo muselo letos zdvojnásobit počet sedaček, aby kapacita vystačovala zájmu diváků.

Foto: Rudolf Voleman, Právo

Divadlo pod mostem.

Článek

„Divadelní představení začínají každý den od 16 hodin,“ uvedl šéf Karlovarského hudebního divadla Libor Balák. „Představení připravila nejenom karlovarská divadla pro děti, ale pozvali jsme i šikovné soubory odjinud,“ pokračoval Balák.

Letní scéna je instalována tradičně pod posledním obloukem Chebského mostu na břehu v městské části Tuhnice. Divák ji lehce najde, protože na konci mostu jsou informační cedule a rovněž stánek s občerstvením, od kterého vedou pod most schody.

Zájem o místa k sezení je zejména při odpoledních divadelních představení. „Museli jsme oproti loňsku zvýšit počet špalíků, na kterých se u nás v hledišti sedí, ze sta míst na dvě stě. Zájem o divadelní představení je enormní,“ uvedl Balák.

Vstupné na představení je v řádu několika desítek korun za osobu.

„Snažíme se udržet na lidové výši. Akreditovaní na filmovém festivalu mají vstup zdarma,“ prozradil šéf divadla, který by rád pokračoval v představeních na Letní scéně pod mostem i po skončení festivalu.

Už ve čtvrtek se mohou rodiče s dětmi těšit na divadlo letadlo s pohádkou Průzkumníci v Africe, další den se stejní divadelníci vypraví s dětmi za ledním medvědem a sobotní pohádka se jmenuje Průzkumníci v lese.

Foto: Rudolf Voleman, Právo

Nadšené jsou především děti.

Ve 20 hodin večer začínají v Letní scéně hudební vystoupení. „Nabízíme big beat a také jazzové koncerty,“ uvedl Balák. Do konce festivalu se pod mostem představí například karlovarská alternativní kapela Valium nebo Meditime s gothic metalem.

V minulých letech bývaly velkým tahákem Letní scény pod mostem hanbaté filmy z počátků kinematografie.

„Lidé se na hanbaté filmy stále ptají, ale přestali jsme s jejich promítáním. Jsme divadlo pro děti, na což kritici poukazovali, a my nakonec tlaku podlehli a s hanbatými filmy jsme přestali,“ dodal Balák, podle kterého ale hanbaté filmy z doby němého filmu promítané až po půlnoci spíše bavily svojí roztomilostí, než aby mohly narušovat mravy.

Reklama

Výběr článků

Načítám