Hlavní obsah

Travolta povečeřel s Jasným a Klausovou, dali si svíčkovou

Právo, Rudolf Voleman

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Největší hvězda filmového festivalu John Travolta ochutnal v Karlových Varech českou kuchyni. Nejdříve to byla ve vyhlášené karlovarské restauraci Embassy pečená kachna a pak v Grandhotelu Pupp svíčková na smetaně.

Foto: Jan Handrejch, Právo

John Travolta

Článek

Právě večeře v Zrcadlovém sále GH Pupp byla v sobotu večer pořádána na počest Travolty a rovněž Vojtěcha Jasného.

Herec se družil 

„Travolta byl bezprostřední a bylo snadné si s ním o všem povídat. Hovořili jsme o jeho páteční noční návštěvě letního kina. Byl nadšený z toho, že v chladném počasí na něj čekalo v letňáku dva a půl tisíce lidí. Podivoval se, že to vydrželi, ačkoliv se měl promítat třicet pět let starý film Pomáda,“ popisoval karlovarský primátor Petr Kulhánek zážitky z večeře s hollywoodskou filmovou hvězdou.

Travolta seděl u stolu s Bartoškovými, bývalou první dámou Livií Klausovou a režisérem Vojtěchem Jasným. Před večeří každého hosta v sále osobně přivítal potřesením ruky.

„Jako předkrm se podávala jemná roláda z candáta s račími ocásky a pyré z mladého hrášku,“ popisoval primátor.

„Jako hlavní jídlo se servírovala dorůžova pečená svíčková z mladého býka na smetaně s brusinkami a karlovarským knedlíkem a řapíkatým celerem,“ uvedl Kulhánek s tím, že hodování ukončila pečená čokoláda s bílým jogurtem a třešněmi.

Pochutnal si i hercův syn 

Svíčková nebyla jediným tradičním českým jídlem, které Travolta na festivalu ochutnal.

Už v pátek po slavnostním zahájení a před návštěvou letního kina si s dětmi dal v Embassy kachnu s červeným a bílým zelím a knedlíky. Pochvaloval si, že jeho dvouletý syn Benjamin snědl celou porci.

V sobotu ráno si pak objednal přímo do Prezidentského apartmánu vaječnou omeletu se žampióny a tomaty a francouzskou bagetu. K tomu dostal variaci francouzských sýrů.

K pití požádal o černý čaj, pomerančové a ananasové šťávy. Během celého pobytu jej podle všeho nikdo neviděl se skleničkou alkoholu.

Reklama

Výběr článků

Načítám