Hlavní obsah

Michálkův nový film Posel se objeví v říjnu v kinech

Právo, far

Poslíček neboli messenger v podání Matěje Hádka je hrdinou příběhu brněnského studia České televize. Podle scénáře Marka Epsteina ho natočil režisér Vladimír Michálek a ve čtvrtek ho představil na karlovarském filmovém festivalu. Snímek se v kinech objeví od 18. října.

Foto: KVIFF

Režisér Vladimír Michálek během karlovarské tiskové konference.

Článek

„Původně to měl být televizní film, ale díky úsilí režiséra se podařilo zajistit, aby se film dostal do kinodistribuce,“ vysvětlil na setkání s novináři producent Igor Chvála. Z počátku údajně nebylo lehké najít producenta, což si scenárista Marek Epstein vysvětlil tím, že hlavní postavou je antihrdina. Původně psal příběh o sobě, nakonec to dopadlo jinak.

„Postava, kterou hraji, je normální kluk, který v určitém okamžiku zklame své okolí i sebe, což se může stát komukoliv,“ podotkl Hádek.

Foto: KVIFF

Záběrz z filmu Posel

„Nemusíme dobývat Hollywood, ale filmy by měly být o něčem. Můžeme se pokusit o poctivou práci - a tento scénář měl k tomu předpoklady,“ uvedl režisér ke svému počinu, který přišel na necelých deset miliónů korun.

Velkou pozornost vzbudily zejména kaskadérské scény, které od herců vyžadovaly velkou odvahu. „Matěj (Hádek) se na tuto roli hodil nejen proto, že je to jeden z nejlepších herců této generace, ale i proto, že nemá pud sebezáchovy a jeho práh bolesti je snížený,“ pochvaloval si filmař, který má za sebou například snímky Zapomenuté světlo, Je třeba zabít Sekala a Babí léto.

V dalších rolích uvidíme Jiřího Vyorálka, Jana Kolaříka, Evu Leimbergerovou a Stanislava Zindulku.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám