Hlavní obsah
Rautový stůl s dezerty na festivalovém večeru Karlovarského kraje v letištní odbavovací hale v Olšových Vratech. Foto: Rudolf Voleman, Právo

Na festivalový večírek kraje spotřebovali kuchaři půl tuny surovin

Festivalový večírek Karlovarského kraje pořádaný ve čtvrtek večer v odbavovací hale mezinárodního letiště v Olšových Vratech se rozzářil letními barvami. Hostů přišly tři stovky a pokrmy pro jejich žaludky vznikaly z půl tuny surovin.

Rautový stůl s dezerty na festivalovém večeru Karlovarského kraje v letištní odbavovací hale v Olšových Vratech. Foto: Rudolf Voleman, Právo
Na festivalový večírek kraje spotřebovali kuchaři půl tuny surovin

„Večer kraje jsme pojali letos v barvách léta,“ uvedla Lydie Stráská z karlovarského krajského úřadu, která večer organizovala. „Je tady léto, festival, prázdniny, dovolené a proto jsme chtěli mít večírek pojatý barevně,“ vysvětlovala.

Vestibul odbavovací letošní haly, kde se ve čtvrtek večer pořádal festivalový večer Karlovarského kraje.

Foto: Rudolf Voleman, Právo

O program a zábavu se staral především Roman Vojtek, který s kolegy na pódiu zazpíval šlágry z nesmrtelného muzikálu Pomáda.

„Patří k němu barevné korále a sukně, takže se to hodilo ke konceptu večera,“ uvedla Stráská. „Pozvali jsme vzhledem k tématu také mladého výtvarníka Vladimíra Valentu, který na pódiu předvedl barevnou kreaci,“ dodala.

Krajský radní Jaroslav Bradáč (SPO - Zemanovci) a bývalý ministr spravedlnosti Pavel Němec (za ním) u rautového stolu na večeru Karlovarského kraje v odbavovací hale letiště.

Foto: Rudolf Voleman, Právo

Na zhruba 350 účastníků večírku, mezi kterými nechyběli například prezident festivalu Jiří Bartoška, předseda soc. dem. Bohuslav Sobotka nebo někdejší ministr spravedlnosti Pavel Němec, čekaly doslova gastronomické hody.

Hned u vchodu dostal každý do ruky barevný welcome drink. „Jednalo se o curaçao se sektem, Belini, sekt s džusem a pak také sekt s jahodovým likérem,“ popisoval, čím bylo dosaženo barevného efektu u přivítacích nápojů, Richard Lhoták, šéf stravování v Grandhotelu Pupp.

Hosté festivalového večera Karlovarského kraje dostali u vchodu do letištní haly welcome drink v letních barvách.

Foto: Rudolf Voleman, Právo

Luxusní hotel připravil speciality pro hosty krajského večírku z celkem půl tuny surovin.

„Raut byl ve stylu pojetí večera rozdělen barevně, takže předkrmy byly oranžové,“ uvedl šéf kuchař GH Pupp Radek Kotlán. „Připravili jsme předkrmy jak z ryb, tak z masa, ale i bezmasé,“ podotkl s tím, že zelená vévodila části rautu se zeleninovými saláty.

Červená část gastronomické nabídky na festivalovém večeru kraje patřila masu. „Nabízeli jsme například hovězí rostbíf,“ uvedl Kotlán. „Žlutá část barevně laděného večírku pak patřila sýrům a dezertům,“ dodal šéfkuchař. Mezi největší lahůdky patřil grilovaný kozí sýr zabalený v anglické slanině.

Po svém se na festivalovém večeru Karlovarského kraje vyzdobil náměstek karlovarského hejtmana Jaroslav Borka (KSČM) s partnerkou.

Foto: Rudolf Voleman, Právo

Náklady na festivalový večer města v barvách léta přišel na celkem 600 tisíc korun. „Je ale třeba říct, že 390 tisíc korun se nám podařilo získat od sponzorů,“ uzavřela Stráská.

yknivoNumanzeSaNyknalC
Sdílejte článek

Seznam.cz zavádí tlačítko Líbí se

Dejte redakci i ostatním čtenářům vědět, jaký obsah stojí za přečtení.

Články s nejvyšším počtem Líbí se se budou častěji zobrazovat na hlavní stránce Seznamu a přečte si je více lidí. Nikomu tak neuniknou zajímavé zprávy.

Reklama

Výběr článků