Hlavní obsah

Celebrity si v Puppu přístě také zaplavou. Projekt pokryjí i evropské peníze

Právo, Rudolf Voleman

Tradiční sídlo filmových hvězd Grandhotel Pupp v Karlových Varech pro ně chystá na příští ročník festivalu řadu novinek a vylepšení. Patří k nim třeba stavba bazénu. Část změn přitom stačili v Puppu zrealizovat již letos. A pomohly jim v tom i peníze z evropských fondů.

Foto: Rudolf Voleman, Právo

Grandhotel Pupp připravuje na příští období změny.

Článek

„Letos to byl poslední ročník, kdy GH Pupp vypadá tak, jak vypadá,“ uvedla ředitelka luxusního sídla festivalových hvězd, kde našly na přelomu června a července zázemí držitelky Oscarů Helen Mirrenová či Američanka Susan Sarandonová.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Susan Sarandon ve Varech

Luxusní hotel od ledna realizuje nejrozsáhlejší investici v novodobé historii. Za zhruba 180 miliónů korun buduje na dvoře v zadním traktu hotelu zcela nový objekt s balneoprovozem a wellness službami.

Vše má být dokončeno na jaře příštího roku a GH na projekt získal více než čtyřicet miliónů z evropských dotací.

Jednopatrová budova, která tak nezastíní pohled z hotelových pokojů, má disponovat mimo jiné vlastním bazénem o rozměrech 13 x 8 metrů. Festivalové hvězdy si tak budou moci kdykoli zaplavat.

„Nebudou chybět sauny, fitness centrum a samozřejmě balneoprovozy,“ pokračovala Ferklová. Hotel pak nabídne kolem šesti set procedur denně, namísto dosavadních tří set.

Součástí projektu je i částečná rekonstrukce hotelu, konkrétně řešení prostorů pro skladové hospodářství a zlepšit zázemí pro zaměstnance.

Probíhají úpravy pokojů

A to nejsou jediné úpravy, které GH Pupp připravil. Budovalo se a bouralo i v pokojích.

„Šest z nich kompletně - nákladem šest miliónů korun. Dalších dvacet za 7 miliónů korun, kde se sice neprováděly stavební úpravy, ale byly v nich vyměněny koberce, textilie a tapety a také upraven nábytek,“ dodala Ferklová s tím, že v rekonstrukcích pokojů chce GH Pupp pokračovat opět na konci sezóny.

Dámy najdou v GH Pupp nově také vylepšené služby. V uvolněných prostorách stávajícího balneoprovozu se totiž rozšíří provoz kliniky, která nabízí drobné chirurgické zákroky kosmetického druhu, například vyhlazování vrásek nebo odstraňování tuků.

Reklama

Výběr článků

Načítám