Hlavní obsah

Supermarket WC nabízí výstavu židlí

Právo, Rudolf Voleman

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Výstavu s názvem Kdo židli má, bydlí - to nejlepší z TONu nabízí v rámci doprovodných akcí karlovarského filmového festivalu galerie Supermarket WC na náměstí Republiky v Karlových Varech.

Foto: Rudolf Voleman, Právo

Galerie Supermarket WC v Karlových Varech nabízí v rámci filmového festivalu výstavu toho nejlepšího od tradičního výrobce židlí společnosti TON.

Článek

„V rámci festivalu představujeme již třetím rokem českou firmu, která pracuje s designéry,“ uvedla Tereza Bredlerová z občanského sdružení Protebe live, které karlovarskou galerii Supermarket WC provozuje.

„Design a tvar výrobku spolu mají spoustu společného a řada předních tuzemských výrobců si to uvědomuje, takže hledají u designérů inspiraci, aby byly jejich výrobky prodejnější,“ vysvětlovala. „Lidé totiž nakupují výrobky podle toho, jak vypadají,“ dodala.

TON vyrábí již 160 let stejnou technologií židle z ohýbaného dřeva. „Známé židle tonetky se stále prodávají, aby ale bylo možné obstát před konkurencí, je třeba, aby vznikaly i jiné tvary,“ pokračovala Bredlerová s tím, že právě tyto nové tvary se snaží výstava v galerii Supermarket WC představit.

„Díky spolupráci s designéry získal TON v poslední době řadu významných ocenění,“ dodal Bredlerová.

Židle, lahve, boty

Před dvěma roky Supermarket WC představil při festivalu práci designéra Jana Čapka. „Navrhuje lahve pro Karlovarské minerální vody,“ uvedla Bredlerová.

„Díky novému designu získala láhev na minerálku novou podobu, ale zároveň je lehčí, takže podnik navíc ušetří za materiál na výrobu lahví,“ konstatovala Bredlerová.

„Vloni byla výstava věnovaná designu výrobce sportovní obuvi společnosti Prestige,“ připomněla Bredlerová. „Designér navrhl základní podobu boty a zákazníci firmy si nyní mohou podle vlastních představ navrhnout, v jakých barvách si nechají botu vyrobit,“ uzavřela Bredlerová.

Výstava v galerii Supermarket WC, která letos nabízí nejlepší designové kousky z produkce společnosti TON, je otevřena po dobu festivalu každý všední den od 10 do východu hvězd. Po festivalu od 13 do 18 hodin. Součástí galerie je kavárna.

Výstava potrvá do čtvrtka 27. září.

Reklama

Výběr článků

Načítám