Hlavní obsah

V obleku od Johna Malkoviche budete vypadat jako stoprocentní lázeňský švihák

Právo, Kateřina Farná
Karlovy Vary
Aktualizováno

Decentní barvy, elegantní styl a pohoda. To všechno vyzařuje z pánské kolekce pro značku Technobohemian, kterou navrhl americký herec a režisér John Malkovich. Ve čtvrtek odpoledne ji představil na karlovarském festivalu novinářům, večer ji uvidí pozvaní hosté na přehlídce v Galerii umění Karlovy Vary.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Módní přehlídka pánské kolekce od Johna Malkoviche.

Článek

Mezi manekýny se představili i čeští herci. Předvádění ležérních obleků si vyloženě užívali Vojtěch Kotek nebo Pavel Liška, v decentních i pestrobarevných pulovrech nebo košilích s jemným vzorkem se objevili také herec David Švehlík nebo grafický designér Aleš Najbrt.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Móda podle Johna Malkoviche, jenž předloni převzal v Karlových Varech Křišťálový glóbus za mimořádný umělecký přínos světové kinematografii, je většinou ve znamení světlých barev - výjimkou ovšem nejsou ani divoké hippie kreace.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Módní přehlídka oblečení Johna Malkoviche.

Důležitý je pro Malkoviche detail a dobrý materiál, zajímavé byly pánské tašky, šátky nebo kravaty s kopretinovým vzorem.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Název kolekce vychází z dosud nepublikované italské povídky a podle oficiálních stránek značky se herec inspiroval vzhledem bohémů nového tisíciletí.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Módní přehlídka oblečení Johna Malkoviche.

„Vždycky jsem se o módu zajímal, mám rád design a detaily. Styl je důležitý,“ uvádí osmapadesátiletý herec známý z hollywoodských snímků jako Con Air, Po přečtení spalte nebo Nebezpečné známosti.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Údajně si slavný herec navrhuje všechno sám, počínaje skicami a výběrem materiálů. Jen pro zajímavost, většina látek pochází z Itálie, denim pak z Japonska. Více informací o Malkovichově návrhářském počínání najdete ZDE.

Reklama

Související články

Herce Johna Malkoviche v Praze okradli

Americký herec, režisér a producent John Malkovich byl ve čtvrtek v Praze okraden v hotelu Mandarin Oriental. Přišel o doklady a všechny osobní věci,...

Výběr článků

Načítám