Hlavní obsah

Bartoška překonal na charitativním kole osobní rekord

– KARLOVY VARY
Právo, Rudolf Voleman

Prezident karlovarského filmového festivalu Jiří Bartoška se v sobotu v poledne společně s dalšími herci a místními osobnostmi zapojil před hotelem Thermal do charitativní akce Nadace ČEZ, na jejímž oranžovém kole překonal svůj rekord.

Foto: Rudolf Voleman, Právo

Jiří Bartoška s Janem Budařem před jízdou na charitativním oranžovém kole. Foto PRÁVO - Rudolf Voleman

Článek

„Můj dosavadní rekord je šedesát metrů jízdy na kole za minutu,“ prozradil Bartoška na pódiu, než zasedl na oranžové kolo, zatímco moderátor Jan Budař vyzval diváky, aby prezidentovi nelichotivý rekord překonat.

Ti nejlepší totiž stačí za minutu na kole ušlapat přes kilometr a o to víc tak připíší peněz na konto organizacím Centrum Paraple nebo Pomozte dětem.

„Tak to je lituji,“ glosoval Bartoška, když mu Budař oznámil, že si vybral zrovna oranžové kolo Centra Paraple.

Foto: Rudolf Voleman, Právo

Jan Budař se ukázal jako sportovec

„Za šedesát metrů je jen pár korun,“ chtěl Budař Bartošku nažhavit k lepšímu výkonu. „Tak já dám stovku rovnou ze svého a nebudu muset šlapat,“ navrhoval Bartoška, ale neuspěl. Jen co začal šlapat do pedálů, stěžoval si na těžký převod. „Asi jedu do kopce,“ komentoval s útrpným výrazem ve tváři.

Brzy ale zvolnil a začal vtipkovat. „Nemůžu jet rychleji, kochám se krajinou,“ rozhlížel se Bartoška, jakoby jel na skutečném kole. „Tady je stopařka s balónky, tak tu beru na štangli,“ navrhoval hostesce, která stála vedle oranžového kola.

„Na displeji na kole mi bliká srdíčko, neznamená to, že mám přestat šlapat?“ bavit festivalový prezident diváky.

Padlo 280 metrů

Nakonec se mohl Bartoška očividně zmožený šlapáním radovat z překonaného osobního rekordu. Ujel totiž u něj nevídaných 280 metrů.

„Vydělal jsi Centru Paraple 28 korun,“ dodal Budař, který si na kole vedl mnohem lépe, vyšlapal přes sto korun. A to se při jízdě dožadoval ještě těžšího převodu.

Foto: Rudolf Voleman, Právo

Marta Issová hlavně nechtěla přepálit začátek.

„Mám jen obavy, abych nepřepálila začátek,“ soustředila se zase herečka Marta Issová, která dokázala na kole vyšlapat 86 korun.

Šlapání pro charitu

Návštěvníci festivalu se mohou do osmého ročníku charitativní akce zapojit do soboty 9. července, přičemž na jejím konci si organizace rozdělí částku odhadovanou na zhruba půl miliónu korun.

Centrum Paraple pomáhá lidem po úrazu míchy vyrovnat se s novou životní situací, zlepšit fyzický a psychický stav, dosáhnout co největší soběstačnosti a nezávislosti. Hlavním cílem sbírkového projektu Pomozte dětem je umožnit přímou a účinnou pomoc ohroženým a znevýhodněným dětem.

Reklama

Výběr článků

Načítám