Hlavní obsah

Karlovarský festival myslí i na děti

Právo, far

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karlovy Vary

Mezinárodní filmový festival v Karlových Varech nebude jen o filmech, červených kobercích a hvězdách. Organizátoři mysleli také na rodiny s dětmi a připravili pro malé návštěvníky dětský koutek a stan. Chybět nebudou ani tvůrčí dílny a soutěže.

Článek

Stan a koutek jsou v areálu hotelu Thermal v provozu denně od 8.45 do 20 hodin. Kapacita vnitřního koutku je maximálně osm dětí ve věku 1,5 až pět let a dvě dospělé osoby, kapacita stanu je asi 15 dětí (od čtyř do 12 let) a dva dospělí. Jedno dítě může být hlídáno maximálně tři hodiny vcelku.

Děti se mohou také ve stanu od 3. do 6. července od 16 hodin poučit o bezpečnosti silničního provozu a zasoutěžit. Za hlídání je vybírán poplatek 50 Kč za první hodinu a 25 Kč za každou další hodinu, pro děti je zajištěn pouze pitný režim.

Aeroškola v Aeroportu

V Aeroportu na kolonádě (v budově bývalé České spořitelny na Divadelním náměstí) se usídlila zase Aeroškola. Lektoři Malé školy animace a letního filmového soustředění Aertěk pro děti chystají filmové a animační dílny, během nichž si i ti nejmenší budou moci vytvořit svůj vlastní animovaný film na speciálních prosvětlovacích stolech, nakreslit flipbook, natočit festivalovou reportáž nebo třeba navrhnout filmový plakát pro svůj oblíbený film.

Dílny budou otevřeny od soboty každý den, a to v době od 10 do 13 hodin. Poplatek bude 50 Kč.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám