Hlavní obsah

Čerstvé chuťovky Fresh Film Festu

Novinky, Irena Hejdová, Festivalový deník

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Usnula jsem. Zdálo se mi o mělčinářích, kteří běželi derby do nekonečné paměti a hlouběji než včera. Pět filmů jako tu nejpřípadnější ochutnávku z programu festivalu Fresh Film Fest nabídne sekce Fresh Selection.

Článek

Půvabná miniatura Nekonečná paměť ze Španělska. Hořce komediální Mělčináři z Německa. V Cannes oceněný snímek Hlouběji než včera z Austrálie. Etuda na téma rodičovství Derby z Rumunska. A animovaný horor Usnula jsem z Česka. To je kolekce filmů Fresh Selection, která přináší to nejlepší z aktuální studentské tvorby z celého světa.

Dramaturgové Fresh Film Festu i letos dostali stovky filmů, konkrétně rekordních 1 172 přihlášených filmů ze šedesátky zemí, z nichž sestavili program 7. ročníku festivalu. Ten se bude konat jako každoročně na konci prázdnin, tentokrát od 25. do 29. srpna. Nové je však místo konání – z Karlových Varů se festival ceněný pro svou neformální „fresh“ atmosféru přesunul do Prahy, kde na šesti festivalových místech nabídne více než dvě stovky filmů, ale i koncerty a divadelní představení či Lekci režiséra Petra Zelenky.

Defendor s Woodym Herrelsonem

Festivalovými a projekčními místy budou Palác Akropolis, kina Aero a Světozor, Divadlo Ponec, pro účely festivalu vybudované Letní kino na Parukářce s nafukovacím plátnem, Letní kino Střelecký ostrov a Nová scéna Národního divadla. Doprovodný hudební a divadelní program bude probíhat v Paláci Akropolis a v Divadle Ponec. Kromě studentských filmů letos stejně jako loni soutěží i podařené debuty.

Jedním z nich bude parodický film o superhrdinech Defendor – snímek s Woodym Harrelsonem v hlavní roli odkazuje na ústřední téma letošního ročníku, kterým jsou hrdinové.

„Každý film má svého hrdinu nebo antihrdinu a Fresh Film Fest neudělá nic jiného, než že na hrdiny ukáže prstem, popostrčí je na červený koberec a rozevře oponu,“ říká umělecký ředitel festivalu Jan Stehlík.

Kdy se bude promítat a Fresh Film Ride

  • 10. 7., 12:30, Kinosál B
  • Filmová projížďka Fresh Film Ride startuje tuto sobotu v 9 hodin večer na piazzetě Národního divadla v Praze. Diváci se pak na kole přesunou do Tróje, kde se budou konat další projekce a vystoupení Ginger Ninjas z USA.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám