Hlavní obsah

Festival míří k rekordu čtyř stovek vypitých lahví pravého šampaňského

– KARLOVY VARY
Právo, Rudolf Voleman

Hosté karlovarského filmového festivalu mají letos ještě větší chuť na pravé šampaňské než loni, kdy se stal lahodný nápoj s bublinkami z oblasti Champagne doslova hitem. Bude-li hostům chutnat i v sobotu, padne dosud nezdolaná hranice čtyři sta vypitých lahví. Na festivalu se ovšem pila rovněž kvalitní whisky.

Článek

„Loni jsme prodali necelých čtyři sta lahví šampaňského,“ uvedl vedoucí stravování v Grandhotelu Pupp v Karlových Varech Richard Lhoták.

„Letos jich je už tři sta třicet. Věřím, že během zbývajících festivalových dnů se dostaneme nad historickou hranici čtyř set lahví šampaňského,“ konstatoval v pátek Lhoták.

Připraveny ale nejsou pouze šumivá vína, ale také sto padesát druhů světových značek červeného a bílého vína. „Máme na akci kolem pěti tisíc lahví,“ konstatoval Lhoták

Například režisér Miloš Forman je známý jako velký milovník francouzských vín. „Naznačil nám ještě před příjezdem, která vína z oblasti Bordeaux má rád. Ocenil pak, když jsme mu naservírovali Blason d´Issan - Margaux ročník 2004 nebo au Baron de Pichon - Longueville z oblasti Panillas ročník 1998,“ ukazoval zbylé láhve Lhoták s tím, že jedna z nich přijde v GH Pupp na asi pět a půl tisíce korun.

Během festivalu se ale podle něj pil také kvalitní tvrdý alkohol. „Zejména pak irské whisky, přičemž nejoblíbenější byl Jameson. Stalo se nám tady, že jsme ho rozlili třicet pět litrů za večer. To víte, kdo chce vydržet nápor dlouhého festivalu, musí pít kvalitu,“ prozradil.

Podle Lhotáka se GH Pupp také zásoboval dobrými doutníky. „Jenom Miloš Forman jich denně vykouřil tři čtyři a někdy dokonce pět. Potrpí si na obzvlášť dobré značky, třeba Davidoff. To jsou opravdu hodně silné doutníky,“ uvedl Lhoták.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám