Hlavní obsah

Vychází nový Salon: Jak se změnil fotbal po Bosmanově revoluci?

Právo, SALON

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Co všechno najdete ve čtvrteční příloze deníku Právo Salon?

Foto: SALON, Právo

Salon z 15. prosince 2020

Článek

● Esej filmového režiséra Tomáše Bojara o revoluci, kterou do fotbalu před pětadvaceti lety vnesl svou soudní pří belgický fotbalista Jean-Marc Bosman; proč se dnes prohlubují rozdíly mezi bohatými a chudými kluby a jaké dopady to má na fanoušky a fanouškovství?

● Povídku oceňované spisovatelky Anny Bolavé nazvanou Josefína nerozumí světu, která v Salonu vychází v rámci cyklu Povídky na doma věnovaného podpoře Platformy pro sociální bydlení

● Reportáž Aleny Zemančíkové z Nowe Huty, „socialistického sídliště“ v polském Krakově; jak to dnes vypadá na náměstí přejmenovaném na Reaganovo, jemuž ještě před pár desetiletími vévodila socha Lenina?

Foto: Netflix

Z filmu Americká elegie (2020) režiséra Rona Howarda

● Sloupek Táni Zabloudilové o knize J. D. Vance Americká elegie a jeho aktuální filmové adaptaci; proč se na snímek dívat nemusíme a knihu je naopak dobré číst, i když její autor své rodné Apalačské pohoří symbolicky nechává v minulosti?

● Krátké glosy o dvou nových knížkách: Tajném životě úhořů od Patrika Svenssona a Magickém čísle 9 od Martina Reinera

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám