Hlavní obsah

Vychází nový Salon: Život v pandemii i výzvy a hrozby datových center

Právo, SALON

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Co všechno najdete ve čtvrteční příloze deníku Právo Salon?

Foto: SALON, Právo

Salon z 26. listopadu 2020

Článek

● Rozhovor se sociologem Danielem Prokopem o jeho projektu Život během pandemie: jaké jsou ekonomické dopady koronaviru a jak se v pandemii chováme, o kolik stoupne počet lidí v exekuci a kolik je ve skutečnosti radikálních odmítačů protiepidemických opatření?

● Text architektky Gabriely Sládečkové o datových centrech: jak vypadá infrastruktura digitálního světa, jaké ekologické problémy se k ní vážou a mohou datacentra pomoct zachránit kvalitní architekturu minulosti typu žižkovského „mordoru“?

● Text architektky a spisovatelky Anny Beaty Háblové o projektu přestavby pražské Invalidovny; kde jsou jeho slabá místa a jaké argumenty používané proti přestavbě naopak neobstojí?

Foto: CAMP

Projekt obnovy pražské Invalidovny od Petra Hájka

● Sloupek spisovatelky a kurátorky Kateřiny Tučkové o galerii vznikající na zdech budov v ulicích brněnské vyloučené lokality, zvané Bronx

● Krátké glosy o pěti nových knižních titulech: klasické knize O válce od Carla von Clausewitze, publikaci Pavla Sládka o židovském učenci Maharalovi, románu Jakuby Katalpy Zuzanin dech, publikaci Jiřího Trávníčka Kulturní vetřelec a sbírce povídek Ljudmily Petruševské Nezralé bobule angreštu

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám