Hlavní obsah

Povídky pro Adru vydělaly přes 55 tisíc korun

Právo, SALON

Cyklus povídek pro Adru, který vycházel na stránkách Salonu Práva v letech 2011 až 2014, představil dvaadvacet próz současných českých spisovatelů i spisovatelek a měl za cíl zviditelnit humanitární organizaci ADRA. Díky nakladatelství Argo z novinového projektu vznikla roku 2014 knížka „Miliónový časy. Povídky pro Adru“ a výtěžek z jejího prodeje putuje na podporu činnosti Adry.

Foto: archív , Právo

obálka knížky Miliónový časy. Povídky pro Adru

Článek

Za dva roky jde o částku 55 902 korun, kterou se nakonec ADRA rozhodla využít coby příspěvek k financování svých dobrovolnických center.

Ta fungují v řadě českých měst od Prahy po Frýdek-Místek a propojují svět lidí, kteří chtějí pomáhat, se světem lidí, kteří pomoc potřebují. V současnosti tato centra spolupracují se 150 sociálními, zdravotnickými a dalšími zařízeními a koordinují činnost více než 1800 pravidelných dobrovolníků.

Knížka Miliónový časy. Povídky pro Adru je stále k sehnání v knihkupectvích. A kdo by měl zájem o několik posledních výtisků s podpisy zúčastněných tvůrců, má šanci na knižním malotrhu Hulidi, který proběhne tuto neděli odpoledne v pražském klubu Cross. V rámci doprovodného programu tam vystoupí i autoři, které můžete znát ze stránek Salonu Práva – Marek Toman, Pavla Horáková a redaktor přílohy Štěpán Kučera.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám