Hlavní obsah

Veronika Žilková: Letos budu ve Varech zase za herečku

Na karlovarský festival jezdívala už jako studentka pražské DAMU. Následně tam mířila jako herečka, pak zase jako manželka politika. „Letos budu, díky Bolkovi Polívkovi, zase za herečku,“ říká Veronika Žilková. Na MFF KV bude součástí delegace, která tam po čtvrt století (znovu)uvede film Zapomenuté světlo.

Foto: Petr Horník, Právo

Veronika Žilková

Článek

V rozhovoru, který vyjde v úterý 28. června ve Stylu pro ženy deníku Právo, se známá herečka netají tím, že svou profesi skutečně miluje.

Foto: Milan Malíček, Právo

S manželem Martinem Stropnickým se rozcházejí.

Tolik jí nevadí ani brzké vstávání na natáčení.

Foto: Voyo Nova

V seriálu Jitřní záře hraje sociální pracovnici. Podobné nabídky miluje: "Já, máma šesti dětí, jsem hrála bezdětnou. Bezdětná byla podle scénáře také má herecká kolegyně Lenka Vlasáková, která vychovává děti čtyři."

„Vstávání ve čtyři ráno asi nemiluje nikdo. Den je pak hodně dlouhý, má klidně dvacet hodin. Není výjimka, že ještě během něj vyrazíte večer hrát divadlo... Jenže všechno je o plánování. Někdy máte zase celý den úplně volný. Zajedu za koněm, nebo jsem doma, sázím kytky...,“ zmíní.

Doprovod? Jedno z dětí

V rámci svých karlovarských plánů bezpečně také ví, že chce vidět co nejvíc filmů a že jí na akci bude dělat doprovod některé z dětí.

Foto: Stanislav Tůma

Zapomenuté světlo šlo do kin v roce 1996. Film Vladimíra Michálka je dnes již klasikou. Výjimečné herecké výkony v něm převedli jak Bolek Polívka, tak Veronika Žilková.

„Možná uvidím i celé Zapomenuté světlo. Zatím jsem ho zhlédla jen po kouskách,“ uvádí s tím, že se na sebe zásadně nedívá. Je k sobě, ke svým hereckým výkonům totiž velmi kritická.

Veronika Žilková: Dnes už vím, jak náročné manželství je a že nic na světě není ideální

Styl

Film Zapomenuté světlo režiséra Vladimíra Michálka uvede festival v rámci pocty Boleslavu Polívkovi. Ten si za svou roli faráře v roce 1997 odnesl z Varů Křišťálový glóbus. Letos tam na něj čeká Cena prezidenta MFF Karlovy Vary za přínos filmu.

MFF KV bude přenášen pro fanoušky

MFF KV

Festival proběhne od 1. do 9. července.

Reklama

Výběr článků

Načítám