Hlavní obsah

Prvních 10 procent vstupenek do Varů se prodalo za pět minut

Právo, Rudolf Voleman

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pouhých pět minut stačilo milovníkům filmu, aby si v pondělí po desáté hodině dopoledne v elektronické rezervaci rozebrali řádově tisíce vstupenek na letošní 53. ročník Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech.

Foto: Rudolf Voleman, Právo

Karlovarský Thermal

Článek

Festival, jehož hlavními hvězdami budou letos například držitel Oscara za nejlepší mužský herecký výkon ve vedlejší roli ve filmu Tajemná řeka Tim Robbins, režisér snímku Rain Man Barry Levinson, vůdčí osobnost skupiny Monty Pythonův létající cirkus Terry Gilliam nebo novozélandská držitelka Oscara za svou debutovou roli ve snímku Piano Anna Paquinová, zahájí v pátek 29. června. Právo je mediálním partnerem MFFKV.

„Elektronické rezervace proběhly. Kapacita byla vyrezervovaná během pěti minut. Žádné technické problémy to zaplaťpánbůh neprovázely,“ uvedla mluvčí festivalu Uljana Donátová. Do internetových rezervací bylo uvolněno stejně jako každý rok deset procent z celkového počtu vstupenek. Loni byly vstupenky rezervovány během šesti minut. Prodej vstupenek přímo na festivalových pokladnách zahájí ve čtvrtek 28. června v devět hodin ráno. Lze očekávat, že k pokladnám ve vestibulu hotelu Thermal v Karlových Varech přijdou opět minimálně desítky zájemců o festivalové filmy.

Příprava festivalu probíhá v plném tempu. Před hlavním vchodem do Thermalu je na schodišti mezi sochami s křišťálovými glóby v náručí již položený červený koberec. Nad tím jsou umístěny reflektory a nápis Karlovy Vary International Film Festival. Koberec je zatím zajištěn igelitovou plachtou, protože se poslední dny nad Karlovými Vary honí mraky. Na plášti Velkého sálu je připevněno letošní logo festivalu. Před vstupem s červeným kobercem jsou již umístěny banery s filmovými plakáty a hvězdami letošního ročníku festivalu. Ve vestibulu Thermalu to vypadá zatím jako na staveništi. Rušno je ale po celém městě, budují se kupříkladu stánky partnerů festivalu ve Smetanových sadech.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám