Hlavní obsah

Od vily Karla Gotta odklidili svíčky, opodál mezitím vypukl požár

– Praha

Prakticky celou noc odklízeli dělníci z Pražských služeb svíčky od vily Karla Gotta na pražské Bertramce. Úklid se odehrával za mimořádných bezpečnostních opatření. Desítky strážníků a policistů uzavřely široké okolí.

BEZ KOMENTÁŘE: Požár nedaleko vily Karla GottaVideo: Novinky

 
Článek

Okolo půl dvanácté večer najelo k vile Karla Gotta v ulici Nad Bertramkou v Praze 5 velké množství pražských strážníků a také policistů. Příjezdová cesta k vile byla uzavřena, stejně tak pěšina, která k vile vede směrem od ulice Na Věnečku.

Okolí vily zesnulého zpěváka strážníci společně s policisty hermeticky uzavřeli, kdokoli se v ulici nacházel, musel pryč. Okolními ulicemi neustále projížděla policejní auta včetně psovodů. Jen příjezdovou cestu k vile hlídalo devět strážníků.

S Gottem se v katedrále loučili Zeman s Babišem, Jágr i umělci

Karel Gott

BEZ KOMENTÁŘE: Dělníci odklidili svíčky před vilou Karla GottaVideo: Novinky

Do ulice pouštěli strážníci jen místní obyvatele. Ani ti se nemohli pohybovat bez doprovodu. Před půlnocí najela k vile auta Pražských služeb. Zvuky tříštícího se skla napovídaly, že dělníci začali likvidovat svíčky, které k vile lidé nanosili.

Ačkoliv ještě v pondělí ráno Technická správa komunikací (TSK) informovala, že na přání rodiny zesnulého zpěváka byla likvidace pietního místa odložena, večer již byl zahájen úklid.

Foto: Ondřej Deml, ČTK

Uklizená ulice před vilou Karla Gotta na pražské Bertramce.

K vile postupně najelo několik popelářských a nákladních vozidel. Z místa pak pracovníci Pražských služeb odváželi černé pytle s odpadem.

Gottova rodina si ponechá vzkazy a dárky z Bertramky

Karel Gott

V průběhu noci vypukl ve stejné ulici, ve které se nachází vila rodiny Gottových, požár. Hořel odpad na oplocené stavbě, od kterého vzplál vysoký jehličnatý strom. Strážníci, kteří původně hlídali příjezdovou cestu k vile, se na pozemek dostali a z blízkosti požáru odnesli dvě propanbutanové lahve a kanystr s benzinem.

Požár pak pomocí jednoho vodního proudu zlikvidovali přivolaní hasiči. Případ po jejich odjezdu zadokumentovali policisté.

Úklid pietního místa zabral dělníkům prakticky celou noc. I po uzavření okolí vily se v noci našli lidé, kteří tam přijeli zapálit zpěvákovi svíčku. K vile už se ale nedostali. Proč okolí vily střežily desítky strážníků a policistů včetně psovodů, není zatím jasné.

Medailon Karla Gotta

Karel Gott

Reklama

Výběr článků

Načítám