Hlavní obsah

Gott bude pohřben na Malvazinkách

• Aktualizováno

Zpěvák Karel Gott, který zesnul na začátku října, bude pohřben na hřbitově na pražských Malvazinkách. Na Gottových webových stránkách o tom informovala jeho manželka Ivana.

Foto: Novinky

Květiny a svíčky u vily Karla Gotta na Bertramce

Článek

„Touto cestou vám všem ze srdce děkuji za veškerá vyjádření soustrasti, která jsme od vás v uplynulých týdnech v tak velkém počtu obdrželi a stále dostáváme. Vaše slova podpory jsou pro naši rodinu, v těchto nesmírně těžkých časech, velkým povzbuzením,“ uvedla Gottová.

Karel Gott nikdy nechtěl být litován, říká jeho mluvčí Aneta Stolzová

Karel Gott

Vyjasnila také, kde bude zpěvák pohřben. „Na přání mého manžela bude místem jeho odpočinku hřbitov na pražských Malvazinkách. Přál si odpočívat tam, kde prožil velkou část svého života, kde to měl rád a kde se cítil doma,“ napsala vdova s tím, že konkrétní místo sdělí, „až to bude aktuální“.

Co se bude v Praze jmenovat po Gottovi? Komise dostala návrhy

Karel Gott

Gott, který trpěl akutní leukémií, zemřel 1. října. V pátek 11. října se s ním přišly rozloučit na pražský Žofín desetitisíce fanoušků, v sobotu se pak konala zádušní mše v katedrále sv. Víta na Pražském hradě za účasti vybraných hostů a vláda vyhlásila státní smutek. Z Hradu byla rakev převezena do motolského krematoria.

Od smrti populárního zpěváka lidé nosili svíčky k jeho vile na pražské Bertramce. Fanoušci tam přicházeli i po posledním rozloučení, po němž město nechalo koberec ze svíček odklidit.

„Věřím, že vy, kteří jste ho měli rádi, si cestu k němu vždy najdete,“ dodala Ivana Gottová.

Foto: Novinky

Pietní místo před vilou Karla Gotta (18. října 2019)

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám