Hlavní obsah

Zemřel Walter Olkewicz ze seriálu Městečko Twin Peaks

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Herec Walter Olkewicz, známý mimo jiné jako barman Jacques Renault z kultovního seriálu Městečko Twin Peaks, zemřel v úterý ve věku 72 let.

Foto: Showtime Networks

Walter Olkewicz (Městečko Twin Peaks)

Článek

Smrt amerického herce potvrdil jeho syn, scenárista Zak Olkewicz, podle kterého se otec potýkal se zdravotními problémy již dvacet let.

V první sérii Městečka Twin Peaks hrál Olkewicz frankofonního Kanaďana Jacquese. Byl zatčen a postřelen a v nemocnici ho nakonec uškrtil otec zavražděné Laury Palmerové. Tím ale jeho angažmá neskončilo, hrál i ve filmu Twin Peaks a ještě v roce 2017 se vrátil v obnovené sérii Twin Peaks.

Walter Olkewicz byl především televizní herec. I když hlavních rolí tolik neměl, prošel ohromným množstvím seriálů od sedmdesátých let až do současnosti.

Walter Olkewicz byl především televizní herec. I když hlavních rolí tolik neměl, prošel ohromným množstvím seriálů od sedmdesátých let až do současnosti. Jen namátkou šlo o Taxi, Na zdraví, Měsíční svit, Matlock, Právo v Los Angeles, Ženatý se závazky, Grace v jednom kole, Případ pro Sam, Everwood či Pohotovost.

Občas se objevoval i v hollywoodských filmech jako Nebezpečný klient, Havran nebo Milo.

Reklama

Výběr článků

Načítám