Hlavní obsah

ŽEBŘÍČEK: Šarlatán probudil česká kina z koronavirového kómatu

Novinky, kat

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kdo jiný by měl vyléčit česká kina z útlumu způsobeného převážně opatřeními souvisejícími s epidemií koronaviru? Po několika měsících, kdy na prvenství v žebříčku návštěvnosti leckdy stačilo i 15 tisíc diváků za víkend, jich dlouho očekávaný film Šarlatán přilákal více než 59 tisíc!

Foto: Marlene Film Production

Ivan Trojan coby Šarlatán ovládl česká kina.

Článek

V hlavní roli životopisného dramatu Šarlatán exceluje Ivan Trojan, jeho mladší verzi autenticky ztvárňuje jeho skutečný syn Josef. Film je inspirován příběhem léčitele Jana Mikoláška, který bez odborného lékařského vzdělání dokázal diagnostikovat i řešit zdravotní problémy, se kterými si leckdy i studovaní doktoři nevěděli rady. Jeho mimořádný talent však nehrál do karet každému... V dalších rolích se objeví například Juraj Loj, Jaroslava Pokorná či Miroslav Hanuš.

Foto: DreamWorks Animation

Animovaní Trollové.

Na druhé místo klesli animovaní Trollové. Ve filmu s podtitulem Světové turné se královna tzv. popových Trollů Poppy snaží zamezit agresivní královně rockových Trollů Bárbře v expanzi. Ta si totiž představuje, že rocková hudba má znít po celém světě bez výjimky, což se popovým Trollům pochopitelně nelíbí.

RECENZE: Šarlatán. O síle přírody a strachu z bezmoci

Film

Třetí místo patří české letní komedii z vinařského prostředí 3Bobule. Ústřední dvojice Klára (Tereza Ramba) a Honza (Kryštof Hádek) prochází těžkým obdobím. Kromě toho, že se jim rozpadá manželství, se po dlouhé době objeví Honzův dávný kamarád Jirka (Lukáš Langmajer), s nímž do vinařství, které navíc nemá daleko od krachu, dorazila i řada dalších problémů.

Nejnavštěvovanější filmy v ČR
PoziceMinulý týdenFilmPočet návštěvníků za víkend
1.-Šarlatán59 073
2.1.Trollové: Světové turné8 432
3.3.3Bobule7 424
4.2.Havel6 600
5.4.Scoob!5 575
6.6.Palm Springs4 904
7.-Hurá do džungle4 249
88.Démon zatracení4 116
9.7.V síti 18+3 688
10.5.Casting na lásku3 298
Zdroj: Unie filmových distributorů

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám