Hlavní obsah

Začal tradiční Festival české filmové komedie

Právo, míš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Soutěžní projekcí filmu Vojtěcha Moravce Matky začal včera v Novém Městě nad Metují 43. ročník Festivalu české filmové komedie. Do soboty 18. září nabídne dvanáct nových českých komedií a další program.

Trailer k filmu ZbožňovanýVideo: BIOSCOP CZ

 
Článek

„Opatření jsme se nebáli, vždyť i loni jsme si s nimi poradili veselými rouškami. Nejistý byl ale letos počet filmů, protože jsme dlouho nevěděli, kdy se kina otevřou. Naštěstí se v létě právě s premiérami komedií roztrhl pytel, a tak jich můžeme nabídnout rovný tucet,“ řekl ředitel festivalu Zdeněk Krákora.

Od pondělí tak diváci uvidí postupně snímky Vyšehrad Seryjál, Cesta domů, Mstitel, Jedině Tereza, Muž se zaječíma ušima, Prvok, Šampón, Tečka a Karel, Ubal a zmiz, Deníček moderního fotra, Shoky, Večírek a předpremiéru filmu Zbožňovaný.

Po projekci vždy následuje beseda s tvůrci a herci. Cenu za nezapomenutelné role v českých komediích se letos organizátoři rozhodli předat Petru Nárožnému. Na závěr udělí odborná porota Zlatý Prim a další ceny.

Publikum podle procent prosmátého času z délky filmu rozhodne o tom, která komedie si odnese Cenu diváků, Novoměstský hrnec smíchu.

Může se vám hodit na Firmy.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám