Hlavní obsah

Vtipkoval o translidech, hájil Rowlingovou. Komik Chappelle je nový nepřítel aktivistů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zahraniční média si všímají vlny kritiky ze strany různých aktivistů, která míří na amerického komika Dava Chappella. V humoristickém pořadu The Closer na Netflixu vtipkoval o transsexuálech.

Foto: Profimedia.cz

Dave Chappelle

Článek

Dave Chappelle podle médií také obhajoval autorku Harryho Pottera J. K. Rowlingovou, která je podle aktivistů údajně také transfobní, nebo rappera, který si říká DaBaby.

Organizace GLAAD uvedla, že Chappelle se stal „synonymem pro zesměšňování translidí a dalších marginalizovaných skupin obyvatel“.

Také spolek NBJC, The National Black Justice Coalition, odsoudil hercův humor a dokonce žádá Netflix, aby celý pořad smazal. Podle jejich názoru vtipy souvisí i s násilím.

Člověk, který menstruuje? Jsem žena, směje se Rowlingová korektnímu jazyku

Kultura

„Podpora transfobie podporuje násilí. Netflix by měl okamžitě stáhnout pořad The Closer a omluvit se přímo transgender komunitě,“ tvrdí aktivisté.

Sám Chappelle ani Netflix na kritiku nijak nereagovali.

Showrunnerka (něco mezi scenáristkou a producentkou) Jaclyn Moorová prohlásila, že se společností Netflix skončila: „Nebudu s nimi pracovat, dokud budou vydávat tak bezostyšně a nebezpečně transfobní obsah a vydělávat na něm.“

Reklama

Výběr článků

Načítám