Hlavní obsah

Tvůrci zveřejnili záběry z filmu o Gottovi

Novinky, Stanislav Dvořák

Tvůrci celovečerního dokumentu o Karlu Gottovi s názvem Karel zveřejnili první záběry. Symbolicky v den, kdy se narodil.

Trailer k filmu KarelVideo: Bontonfilm

 
Článek

„Je to náš dar k narozeninám, dar, který sice nemůžeme předat osobně, který nás ale naplňuje radostí,“ uvedla režisérka Olga Malířová Špátová. Film má vstoupit  českých kin 15. října.

Film vznikal v průběhu jednoho roku. Režisérka a kameramanka Olga Malířová točila Gotta v zákulisí koncertů, při setkání s fanoušky, s rodinou v pražském domě nebo na chalupě.

Foto: Petr Horník, Právo

Karel Gott

„Olga má velký dar natáčet se svým úzkým týmem tak, že jsme se častokrát nechali unést spontánní atmosférou a přirozeně jsme ji vpustili do našeho soukromí, díky čemuž jsem se rozpovídal o tématech poměrně důvěrných. Se svým manželem, kameramanem Janem Malířem, se tak vlastně stali součástí naší rodiny,“ uvedl Gott při natáčení.

„První střih měl přes sedm hodin,“ vzpomíná na těžké chvíle při dokončování ve studiu Olga Malířová Špátová. „Musely jsme se střihačkou Šárkou Sklenářovou dále zkracovat, až jsme došli k momentu, kdy už jsme nic dalšího vystřihnout nemohly, a film měl stále přes dvě hodiny.“

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám