Hlavní obsah

Teorie velkého třesku odešla jako vítěz. Byla nejsledovanějším seriálem v Americe

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Teorie velkého třesku léta bavila inteligentním humorem celý svět. Po dvanácti letech se rozloučila a poslední sezona se v Americe zapsala do dějin jako nejsledovanější hraný seriál roku.

Foto: CBS

Kaley Cuocová v Teorii velkého třesku

Článek

Poslední díl The Change Constant/The Stockholm Syndrome letos vytvořil absolutní rekord pro epizodu seriálu - měl v klasické televizi skoro 25 milionů diváků. K tomu je ale třeba přičíst ještě miliony lidí, kteří se dívají na internetu nebo si seriál stahují později.

Ale nešlo o jeden díl, i po celý rok byla série nejsledovanější.

Na druhém místě v žebříčku epizod je únorový díl The Donation Oscillation se sledovaností 18,85 milionu, dále epizoda The D Vortex (18,23 milionu) a The Meteorite Manifestation (18,18 milionu). Mezi další úspěšné seriály v USA patří po Teorii velkého třesku NCIS, Mladý Sheldon a Hra o trůny. Žádný díl ale nepřekonal hranici 18 milionů diváků.

Foto: CBS

Jim Parsons jako Sheldon Cooper ze seriálu Teorie velkého třesku.

V Česku zbožňovaný sitkom o potrhlém fyzikovi Sheldonovi a jeho kamarádech vysílá kanál Prima Cool, ale se zpožděním.

Teorie velkého třesku je definitivně minulostí. Poslední scéna dotočena

Kultura

Protagonisté série už mezitím mají nové projekty. Herečka Kaley Cuocová, jež se proslavila rolí prostoduché blondýnky Penny, produkuje vlastní seriál s krimi zápletkou The Flight Attendant (Letuška) pro HBO a současně v něm bude hrát. Vychází z románu Chrise Bohjaliana, který adaptoval Steve Yockey. Natáčet se bude letos na podzim a měl by mít zatím osm hodinových dílů.

Herci Jim Parsons a Mayim Bialiková (Sheldon Cooper a Amy) pracují na seriálu Carla. Bialiková si zahraje hlavní roli a oba budou výkonnými producenty seriálu. Carla je založena na starším sitkomu z dílny BBC Miranda. Zatím se neví, jestli se Jim Parsons v budoucnu nějak zapojí i před kamerou.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám