Hlavní obsah

Tarantino ztratil zájem o film Star Trek, ale seriál pokračuje

Novinky, Stanislav Dvořák

Přes rok světová média přinášela různé detaily o tom, jak bude Quentin Tarantino natáčet celovečerní Star Trek a že půjde o drsnou, dětem nepřístupnou podívanou. Nyní ale o film zřejmě ztratil zájem.

Foto: ČTK

Quentin Tarantino

Článek

Tarantino prý chce natočit jen deset filmů a pak odejít na odpočinek. A tím posledním by neměl být Star Trek. “Myslím, že směřuju pryč od Star Treku,” uvedl a dodal, že oficiálně to ještě s Paramount Pictures neprojednal.

“Film Tenkrát v Hollywoodu mi dal pocit, že už jsem udělal svou velkou výpověď o Hollywoodu, je v tom shrnutí mé kariéry, mého zájmu, mé filmografie. Kdyby všechny filmy byly vagony a tvořily jeden vlak, všechny vyprávějí jeden příběh. Tohle je vyvrcholení, takže svůj desátý film si představuju spíš jako něco menšího,“ uvedl režisér. Poslední snímek by prý měl být spíš epilog než vyvrcholení.

Tarantino se začal připravovat na Star Trek v roce 2017 a hned vznesl požadavek, aby film byl do 17 let nepřístupný, což je u této série hodně neobvyklé. Většina velkorozpočtových sci-fi se orientuje na mládež a hollywoodská studia strachy trnou, aby jim komise filmy neoznačila za „R“, protože tím přijdou o diváky a peníze.

Tarantino odmítl upravit Tenkrát v Hollywoodu kvůli Číňanům a vydá delší verzi

Kultura

Světová média tehdy nadšeně spekulovala o tom, co všechno se může ve filmu objevit, ale radikálně nový přístup mohl hodně starých fanoušků i odradit. Kvalita série nikdy nespočívala v realistickém násilí nebo v sexuálních scénách. Někomu se tak možná i ulevilo, že svérázného režiséra projekt neláká.

Seriál Star Trek: Picard mezitím normálně pokračuje další sezonou, i když první ještě veřejnost neměla možnost vidět.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám