Hlavní obsah

Tajně natočený seriál o Woodym Allenovi patrně vyvolá další skandál

HBO připravovalo v utajení dokumentární seriál o životě Woodyho Allena. Nedoprovázely ho žádné tiskové zprávy ani rozhovory. Teprve krátce před premiérou, která bude 21. února, se na internetu objevil trailer.

Trailer seriálu Allen v. FarrowVideo: HBO

 
Článek

Seriál se zabývá hlavně vztahem s Miou Farrow a adoptovanými dětmi s důrazem na údajné sexuální obtěžování malé adoptivní dcery Dylan. Po obvinění se v devadesátých letech rozpoutala mezi bývalými partnery právní a mediální bitva. Tou dobou už Allen nežil s Miou, ale se Soon-Yi Previn, její dospělou adoptivní dcerou z Koreje. Ta se za Allena vdala a žijí spolu dodnes.

O obvinění si Soon-Yi myslí, že je velmi zneklidňující a nespravedlivé. „Zneužila hnutí MeToo a vystavovala Dylan jak oběť. A celá nová generace slyší něco, co by slyšet neměla,“ řekla o své adoptivní matce a dodala, že na ni byla zlá a děti  zanedbávala.

Foto: Profimedia.cz

Mia Farrow

Foto: Profimedia.cz

Woody Allen

V sérii hovoří Miin syn Ronan Farrow a další příbuzní, vyšetřovatelé, právníci a svědci. Chce zkoumat také to, jaký vliv mají veřejná obvinění na dnešní vnímání Allenova díla.

Od roku 2018 zesílily útoky bývalé partnerky a hnutí MeToo. Režisér stále opakoval, že adoptivní dceru nezneužíval. Policie sice vše vyšetřila a odložila, jenže mediálně se hnutí MeToo podařilo Allena zničit, přinejmenším na území USA mu zkazilo pověst i kariéru.

Woody Allen slaví 85 let. Génius absurdity, kterého málem zničilo MeToo

Film

Někteří herci začali vracet honoráře za jeho filmy a v médiích režiséra odsoudili. Zrušeny byly divadelní adaptace jeho děl a film Deštivý den v New Yorku nemohl mít americkou premiéru. Společnost Amazon podepsala s Allenem smlouvu na pět filmů, ale po MeToo od ní odstoupila.

Režisér se pak přesunul do Evropy, kde natočil Festival pana Rifkina. Na jaře 2021 vyjdou v češtině jeho paměti pod názvem Mimochodem.

S Woodym bych pracovala kdykoliv, věřím mu, vzkázala Scarlett Johanssonová

Kultura

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám