Hlavní obsah

S Woodym bych pracovala kdykoliv, věřím mu, vzkázala Scarlett Johanssonová

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Michael Caine, Timothée Chalamet a další herci se od Woodyho Allena distancovali kvůli nepotvrzeným zprávám o zneužívání adoptivní dcery Dylan. Herečka Scarlett Johanssonová ale vystupuje na jeho obranu.

Foto: Profimedia.cz

Scarlett Johanssonová

Článek

Blonďatá hollywoodská hvězda s Allenem natočila tři filmy - Match Point (2005), Sólokapr (2006) a Vicky Cristina Barcelona (2008) - a nemá proti němu žádné námitky.

„Mám ráda Woodyho, věřím mu a pracovala bych s ním kdykoliv,“ odmítá Scarlett názory jiných herců.

„Vídám se s ním, kdykoliv je to možné. Vedli jsme o tom mnoho rozhovorů. Jednám s ním narovinu a on se mnou také,“ vysvětlila a dodala, že vyjádřit v dnešní atmosféře takový postoj může být docela riskantní.

„Je to těžké, protože lidi jsou hrozně rozzlobení, což je pochopitelné. Už se to jednou muselo rozdmýchat, lidi jsou teď plní vášní a silných emocí, jsou naštvaní oprávněně. Je to napjatá doba.“

Foto: Profimedia.cz

Woody Allen a Scarlett Johanssonová

Johanssonová vystupuje proti hysterii v kauze Woodyho Allena, není však zaujatá proti feminismu. Sama se účastnila pochodu ve Washingtonu v roce 2018, kde přednesla projev a kritizovala herce Jamese Franca, který údajně obtěžoval pět žen. Vinu ale popřel.

Právě dokončila natáčení filmu Jojo Rabbit, což je napínavý příběh svobodné matky Rosie, která za války schovávala doma židovskou holčičku. Film je dost zvláštní tím, že je válečným dramatem i komedií. Vystupuje tam třeba fiktivní Hitler, který je dost směšný, a přihlouplí náckové, které hrají Sam Rockwell a Rebel Wilsonová.

Foto: Fox searchlight

Sam Rockwell, Scarlett Johanssonová a Roman Griffin Davis ve filmu Jojo Rabbit

„Je to tak vřelá, příjemná postava... chtěla jsem ji ztvárnit jako hravou a skutečně kreativní, pozitivní ženu, která se nachází uprostřed života,“ popsala herečka svou Rosie.

Režisér Taika Waititi v ní vidí i velký komediální talent, který není v Hollywoodu moc často využíván, protože Scarlett se tak trochu zařadila do škatulky femme fatale.

„Je tak legrační, vždy mě udivovalo, že to lidi nevyužívají. Když ji poznáte, cítíte, že by zjevně měla dělat víc komedií,“ řekl Waititi.

Herečka prý nejdřív nevěřila, že u Disneyho udělají film jako Jojo Rabbit, který měl být spíš podvratný. Nakonec ale projekt přešel pod Disneyho a vůbec se nezměnil. „To bylo cool, protože jsem se bála, že se to nestane,“ dodala.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám