Hlavní obsah

Odpočívej v pokoji. Slavná černá komedie z pohřebáku má pokračovat

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jeden z nejlepších amerických seriálů, satira z pohřebního ústavu Six Feet Under (Odpočívej v pokoji), se pravděpodobně dočká pokračování.

Foto: HBO

Peter Krause a Michael C. Hall

Článek

Seriál společnosti HBO se vysílal v letech 2001–2005. Americký tisk už spekuluje, jestli teď přijde přímé pokračování, nebo remake, ale detaily nikdo nezná. HBO ještě oficiálně nic nepotvrdilo. Celý projekt je teprve v rané fázi vývoje a hovořit o ději nebo konkrétních hercích by bylo předčasné. Nápadem se zabývají producenti Alan Ball, Bob Greenblatt a David Janollari.

Odpočívej v pokoji byla černá komedie o majitelích a zaměstnancích amerického pohřebního ústavu. Dva bratři se v ní snaží malou firmu udržet nad vodou a vybruslit z různých průšvihů, zatímco nejmladší dcera zakladatelů ústavu se zabývá hlavně filozofickými úvahami o životě, čtením a marihuanou. Hlavní role hráli Peter Krause, Michael C. Hall, Frances Conroyová či Lauren Ambroseová.

Seriál měl skvělé recenze a vyhrál devět cen Emmy. Vynikal nemainstreamovým humorem, výborně psychologicky vykreslenými postavami a bizarními zápletkami, které se točily kolem márnice, mrtvých těl a podivně se chovajících zákazníků, ale i kolem milostných životů protagonistů.

Reklama

Výběr článků

Načítám