Hlavní obsah

Scarlett Johanssonová zuří, že Black Widow dali na stream. Chce 428 milionů

Hollywoodská hvězda Scarlett Johanssonová žaluje společnost Disney. V době premiéry šel totiž snímek Black Widow hned na streamovací platformu Disney+. Herečka tvrdí, že firma tak zničila kasovní potenciál snímku.

Trailer Black Widow

 
Článek

Kinaři proti podobným praktikám protestovali dlouho, ale zatím se nestalo, že by kvůli tomu slavná herečka podala žalobu na tak velkou firmu a žádala 20 milionů dolarů (428 milionů korun).

Podle prohlášení společnosti Disney je žaloba bezobsažná: „Disney plně dodržel smlouvu s paní Johanssonovou a navíc, vydání Black Widow na Disney+ v režimu Premier Access výrazně zvýšilo její šance získat další finanční kompenzaci ke 20 milionům dolarů, které už dostala.“

Může za to opravdu jen covid?

Premiéra na streamu se konala hlavně kvůli pandemii covidu-19, tvrdí Disney. Mnoho lidí do kina prostě nemohlo. Nebyla ale zdarma, uživatelé museli zaplatit extra a Disney uvádí, že to vyneslo 60 milionů dolarů za premiérový víkend.

Foto: Falcon

Natasha Romanovová v podání Scarlett Johanssonové

Herečka tvrdí, že všichni věděli, jaké mají kina problémy, a premiéra mohla počkat. Udělali to podle ní schválně, protože pomocí Black Widow propagovali streamovací platformu a na tržby z kin prostě nebrali ohledy.

RECENZE: Povedený hořký „šampón” s Čermákem a Švehlíkem

Film

Herečce jde o peníze. Tím, že lidé platili na internetu a nešli do kin, přišla zřejmě o peníze jen ona, nikoliv producenti. Jí teď nemusí vyplatit bonusy za tržby v kinech, které bývají u kasovních trháků značné. Proto se rozčiluje, že Disney ani neměl zájem upravit smlouvu, když už bylo jasné, že film jde na platformu Disney+.

Reklama

Výběr článků

Načítám