Hlavní obsah

RECENZE: Vraždící blondýnka to mohla pořádně roztočit, kdyby si dali práci se scénářem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americký film Freaky (Slečna bestie) Christophera Landona nejlépe vystihuje slovo ukvapený. Je založený na výměně těl a slibuje hororovou komedii, což je poměrně vděčný žánr. Tentokrát jde o výměnu mezi vrahem, chlapem jako hora (Vince Vaughn), a blondýnkou ze střední (Kathryn Newtonová).

Trailer Slečna bestie Video: CinemArt

 
Článek

Scenáristé nejdříve nechávají povídat studenty americké střední školy strašidelné historky, aby vzápětí všichni rychle umřeli. To trvá zhruba půl hodiny. Ke skutečné zápletce, kdy se úchylný vrah pomocí magické dýky promění v blondýnku a blondýnka ve vraha, tak dorazíme velmi pozdě. Už táhlá expozice docela omrzí, ještě pořád však zbývá naděje, že se scénář výrazně zlepší a děj nabere obrátky.

Naděje je ovšem během další hodiny rozprášena. Řečeno s Cimrmanem „nevím, co vám vytknout dříve“. Zda chatrný děj, nevtipné dialogy nebo úplnou absenci jakéhokoliv originálního nápadu. Výměna těl je klišé, vrah s maskou na americké střední škole je klišé.

Film lze založit i na tom, že si dělá z klišé legraci, ale Slečna bestie to nedokáže. Jen běhá po škole a chce krev, zatímco Vince Vaughn všechny přesvědčuje, že je hodná středoškolačka.

Foto: Cinemart

Vince Vaughn a Kathryn Newtonová

Prachsprostá vyvražďovačka s blondýnkou, která nerozesměje. Nemá k dispozici geniální komiky, kteří budí nadšení pouhým pohnutím obočí, ani vybroušené narážky na pop kulturu. Dialogy měly být mnohem, mnohem lepší, autoři si mohli s vtipy pohrát a být i trochu odvážnější, nekorektní, klidně i blázniví. Spokojili se bohužel s průměrností.

Režisér Christopher Landon vytvořil ten druh dílka, kde výchozí nápad vzbudí očekávání, jež je následně brutálně rozmetáno samotnou realizací. Před natáčením měl asi někdo říct: Počkejte, vraťme se ke klávesnicím, tenhle příběh ještě není dodělaný.

Celkové hodnocení: 50 %  

Reklama

Výběr článků

Načítám