Hlavní obsah

RECENZE: Prdíky a vraždy. Poldové selhávají jako detektivka i jako komedie

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Seriál Poldové a nemluvně, který začíná v pátek na ČT1, se snaží spojit roztomilé naducané tvářičky miminek a pokakané plínky s vyšetřováním vraždy. A světě div se, ono to nefunguje.

Poldové a nemluvněVideo: Česká televize

 
Článek

Bývalý kriminalista Karel Mlejnek se celkem nudí, a tak vyráží s vnučkou na dlouhé procházky. Náhodou se přimotá ke zločinům a geniálně je řeší. Syn policista by byl bez něj úplně ztracený, přestože ze začátku odmítá jeho nevyžádanou pomoc.

Poldové a nemluvně jsou podle tvůrců rodinná komediální detektivka, není to však ani pořádná detektivka, ani komedie. Děj je řízen přehnanými náhodami, chování policistů je naprosto nerealistické. A zásadní důkazy, jako vrahovu nábojnici, najde v lese nemluvně.

Chvíli se postavy tváří jako v Kriminálce Miami a vzápětí začne ulítlá až přihlouplá legrace tlačená hodně na sílu. Skoky mezi žánry a náladami nedávají divákovi šanci chytit se a náladu dotváří laciná generická výtahová hudba. Už po půl hodině sílí touha to vypnout navždy.

Foto: Česká televize

Marek Němec si v seriálu zahraje policistu, jehož maličká dcera poslouží jako parťák při vyšetřování.

Autoři pěstují humor za každou cenu (starý chlap neumí řešit pokakané plínky nebo rozebírá vraždy s nemluvnětem, jako by byl na poradě) a ještě do toho motají zcela zbytečnou feministickou notečku podle amerických a německých vzorů. Diváka poučí, že mrtvoly zásadně vyšetřují těhotné ženy. Korunu tomu nasadí pseudomoudra zkušené manželky udílené naivní novomanželce jako: „Chlapi potřebují trochu postrčit“.

V hlavních rolích se trápí Svatopluk Skopal, Taťjana Medvecká, Marek Němec, Radek Holub či Marek Adamczyk, ale není jejich vinou, že seriál nudí. Nemají co hrát.

Celkové hodnocení: 45%

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám