Hlavní obsah

Potvrzeno. Gayové se v Popelce nakonec budou líbat

Kauza gayů v norské pohádce o Popelce je u konce. Do českých kin půjde 23. prosince film ve stejné podobě jako v Norsku, tedy s gay polibkem. Český distributor znovu připomněl, že film nijak neměnil, obdržel ho od producentů ze zahraničí.

Norské Tři oříšky pro Popelku

Článek

„Stále platí, že Bontonfilm do filmu a do jeho podoby žádným způsobem nezasahoval. Zároveň chceme oznámit, že do českých kin bude film uveden v takové podobě, v jaké byl promítán v kinech v Norsku,” uvedl Lukáš Vedral.

Jde o remake českého filmu Tři oříšky pro Popelku scenáristy Františka Pavlíčka a režiséra Václava Vorlíčka. Ten byl v Norsku desítky let vánoční klasikou.

Nad spekulacemi, že líbací scéna ve filmu nebude, se rozčilovala část uživatelů sociálních sítí. Jiní byli naopak proti scéně.

Norské Tři oříšky pro Popelku vstoupí na Vánoce do českých kin

Vánoce

Celá kauza s údajně odlišnými verzemi filmu byla podle producentů jen nedorozumění a upírat českým divákům homosexuální scény v pohádce neměli v úmyslu.

Tvůrci o filmu hovoří také jako o „feministické pohádce”. Hlavní role se ujala zpěvačka Astrid Smeplassová vystupující pod jménem Astrid S.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám