Hlavní obsah

Odstartovala celá série Star Wars

Právo, míš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Od 17. července běží na HBO GO akce nazvaná Star Wars Filmové léto, během níž bude postupně uvedeno všech jedenáct filmů série.

Foto: Profimedia.cz

Star Wars: Vzestup Skywalkera

Článek

Tento týden si předplatitelé mohou užít první tři filmové epizody ságy a rovněž film Solo: Star Wars Story o dobrodružstvích Hana Sola předtím, než se stal pašerákem. Navíc bude k dispozici animovaný film Star Wars: Klonové války a prvních pět řad stejnojmenného seriálu.

RECENZE: Prostě Star Wars, jak je znáte

Film

Od 24. července přibude původní trilogie ze 70. a 80. let a také Rogue One: Star Wars Story, který rekapituluje události bezprostředně předcházející filmu z roku 1977 Star Wars: Epizoda IV – Nová naděje.

Foto: Disney

Hrdinové Star Wars: Vzestup Skywalkera

Foto: Lucasfilm

Star Wars: Vzestup Skywalkera

O týden později budou dostupné první dva filmy novější trilogie: Star Wars: Síla se probouzí a Star Wars: Poslední z Jediů.

Přehlídka vyvrcholí 7. srpna premiérou Star Wars: Vzestup Skywalkera, tedy závěrečné epizody ze ságy o Skywalkerovi.

Trailer k filmu Star Wars: Vzestup SkywalkeraVideo: Falcon

Jedenáct snímků série Star Wars vydělalo podle dat z Guinnessovy knihy rekordů z loňského dubna, kdy ještě Vzestup Skywalkera nebyl na světě, celkem 9 307 186 202 amerických dolarů, což je v přepočtu 219 711 952 515 Kč, řádově jde tedy o stovky miliard korun.

Herec Alden Ehrenreich o Star Wars: Je nádherné být součástí toho světa

Kultura

To je přitom pouhých zhruba patnáct procent výdělku, protože z celkových tržeb Star Wars asi 85 procent tvoří prodej postaviček, oděvů, komiksů, počítačových her a dalších předmětů nesoucích motivy z Hvězdných válek.

Foto: Falcon

Záběry z filmu Solo: Star Wars Story

Foto: Falcon

Han Solo, nejoblíbenější syčák Hvězdných válek

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám