Hlavní obsah

O zamilované šestnáctce a průšviháři vypráví s humorem snímek Než skončí léto

Novinky, Stanislav Dvořák

Trailer nabízí Než skončí léto, snímek australské režisérky Shannon Murphyové. Už 3. července zahájí přehlídku Tady Vary ve vašem kině, do všech kin ho hned následující čtvrtek uvede label KVIFF Distribution.

Trailer k filmu Než skončí létoVideo: Aerofilms.cz

 
Článek

Ve filmu Než skončí léto (Babyteeth) si hlavní roli zahrála Eliza Scanlenová, která se proslavila v sérii HBO Ostré předměty (Sharp Objects). Ta posbírala velmi kladné recenze. Novinářka v ní byla vyslána do amerického zapadákova, kde vyrůstala, aby psala o mediálně atraktivních vraždách dětí. Sama o to moc nestála, navíc se tam musela setkat s problematickou matkou. Začínající herečka si dále zahrála také ve filmu Malé ženy.

Foto: Aerofilms

Než skončí léto

Film Než skončí léto se stal diváckým hitem loňského festivalu v Benátkách. Je příběhem šestnáctileté Milly, která se zamiluje do průšviháře Mosese. Pro Milliny rodiče je to noční můra, první láska ale v nemocné dívce probouzí chuť do života a její energie a touha objevovat brzy otočí celou rodinu vzhůru nohama.

Toby Wallace si za svůj výkon v roli Mosese odvezl z loňského festivalu v Benátkách Cenu Marcella Mastroianniho pro nejlepšího mladého herce. Ve filmu uvidíme také herce Bena Mendelsohna, držitele ceny Emmy, který byl hostem 50. MFF Karlovy Vary v roce 2015, kde představil film Hazardní hráči.

Snímek zahájí proto přehlídku Tady Vary ve vašem kině. Stejně jako v případě dalších 15 filmů v přehlídce i snímek Než skončí léto bude ve všech 96 zapojených kinech uveden pouze jednou ve stejném termínu. Ve čtvrtek 9. července pak film vstoupí do kin po celé ČR pod labelem KVIFF Distribution, v němž se spojují aktivity MFF KV, České televize a distribuční společnosti Aerofilms.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám