Hlavní obsah

O dalších Star Wars už vyjednávají s režisérem Taikou Waititim

Novinky, Stanislav Dvořák

Vypadá to, že oblíbený režisér Taika Waititi bude režírovat celovečerní film ze světa Hvězdných Válek. Informoval o tom server Hollywood Reporter, který se opírá o své důvěryhodné zdroje. Waititi si tedy pravděpodobně střihne další velkolepý film poté, co dotočí pokračování komiksového Thora s podtitulem Love and Thunder.

Foto: Profimedia.cz

Režisér Taika Waititi.

Článek

Režisér Taika Waititi, jehož satira Králíček Jojo byla právě nominována na šest Oscarů, byl osloven, aby připravil další film ze světa Star Wars. Není jasné, o jaký příběh přesně jde a kdy by se měl natáčet. Společnost Disney to zatím nekomentovala.

Waititi je mezi fanoušky známý, protože režíroval poslední epizodu první sezóny Mandaloriana, což je americký seriál založený na světě Star Wars vytvořený Jonem Favreauem. Hlavní postavou je mandalorianský námezdní lovec Din Djarin.

Poslední snímek s podtitulem Vzestup Skywalkera však v kinech nedělá producentům až tak velikou radost. Recenze byly mizerné a od roku 2015 je to nejméně vydělávající díl série. Škarohlídy může těšit fakt, že Disney opouští období, ve kterém figuroval rod Skywalkerů a oznámili, že v budoucích snímcích začnou prozkoumávat nová časová období této populární vesmírné značky.

U celovečerních filmů je zatím známo pouze tvůrčí pozadí, ale nikoliv zasazení. Své by měl říct strůjce miliardového filmového vesmíru Marvelu – Kevin Feige. Novou trilogii dostal na paškál režisér Rian Johnson. Ten si nyní užívá slávy díky snímku Na Nože, kterému se v recenzích daří více než dobře.

Fanoušci seriálů jsou na tom ale o trochu lépe, protože ty čeká druhá sezóna Mandaloriana, nový seriál Obi-Wan a doposud nepojmenované vyprávění o dobrodružství Cassiana Andora, který byl jednou z hlavních postav ve filmu Star Wars: Rogue One, kde pomohl ukrást plány Hvězdy smrti.

V českých kinech je pro nové filmy ze série Star Wars typické, že o premiérovém víkendu vyletí na první příčku žebříčku návštěvnosti a pak zažijí bleskový pád. Vzestup Skywalkera se neudržel na vrcholu ani týden. Naopak americký film Ledové království 2 překvapuje tím, že je ještě osm týdnů po premiéře v počtu diváků na druhém místě.

ŽEBŘÍČEK: Poloprázdným kinům vládne komedie a dva měsíce staré Ledové království

Film

Reklama

Výběr článků

Načítám