Hlavní obsah

Nezávislý film nabídne Marienbad Festival od 8. července

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Marienbad Film Festival se přesouvá na 8. až 11. července. Přehlídka experimentálních a nezávislých filmů se uskuteční v mariánskolázeňském hotelu Lesní mlýn.

Foto: Rudolf Voleman, Právo

Kolonáda v Mariánských Lázních s Ferdinandovým pramenem.

Článek

Po posunu karlovarského festivalu ke změně přistoupil i Marienbad Film Festival.

„S pomyšlením na filmové fanoušky nám přišlo nejlepší hnout i s termínem našeho festivalu. Nechtěli jsme, aby se v jednom regionu překrývaly dva festivaly. Doufáme, že se vývoj pandemické situace brzy uklidní a budeme moci otevřít prostory hotelu Lesní mlýn, kouzelného místa uprostřed lázeňského parku, co nejvíce filmovým nadšencům,” prozradila ředitelka festivalu Zuzana Stejskalová.

„Pokračujeme v několikaleté retrospektivě francouzského režiséra Alaina Resnaise, kdy uvádíme každý rok jeden jeho film. Tento rok to bude film Válka skončila z roku 1961,” dodal dramaturg festivalu Lubomír Konečný.

Pokud by se pandemická situace zhoršila, program se přesune na online audiovizuální platformu Kino Soumraku, kterou organizátoři spustili koncem loňského roku. Každý čtvrtek v podvečer promítá zdarma exkluzivní obsah. Umělci mohou svá díla hlásit na festival ještě do 30. dubna.

Reklama

Výběr článků

Načítám