Hlavní obsah

Nejstreamovanější seriál v Americe? Starý dobrý Kancl

Kancl patřil vždy k nejkvalitnějším seriálům a mnozí kritici ho už automaticky řadí mezi kultovní, ale nikdo netušil, že tento starý seriál je ještě v současnosti obrovským fenoménem na internetu.

Foto: Profimedia.cz

Seriál Kancl

Článek

Americká verze Kanclu, která se natáčela už od roku 2005, koncem roku 2020 (týden 7. až 13. prosince) rozdrtila všechny novinky na placených streamovacích službách a stala se nejstreamovanějším seriálem v USA. Celkově diváci odsledovali na Netflixu 1, 279 miliardy minut Kanclu.

Podle listu The Wall Street Journal si Kancl připsal také v roce 2018 ohromujících 52 miliard odsledovaných minut, což tvořilo asi 3 % z veškerého obsahu, který Američané na Netflixu sledovali.

Společnost NBCU si loni odkoupila zpět práva od Netflixu a letos seriál zařadila na svou vlastní službu Peacock. Netflix seriál svým americkým zákazníkům vyloženě schovával, musel se složitě hledat, ale fanoušky to neodradilo.

Festival Sundance vyhrál film o zapomenutém harlemském „Woodstocku“

Kultura

Peacock je ve srovnání s Netflixem poměrně malá služba, má asi 26 milionů uživatelů (Netflix má 200 milionů). Mnozí z nich navíc používají jen základní členství zdarma, kde nemohou vidět všechno.

Kancl byl původně britský seriál, který stvořil komik Ricky Gervais. Natáčel se v letech 2001 až 2003. V roce 2005 na něj navázala americká verze se Stevem Carellem v hlavní roli. Neustále se spekuluje, že by se Kancl mohl obnovit, zájem na pokračování seriálu projevili herci i bývalý showrunner (něco mezi spoluautorem a producentem) Greg Daniels.

„Chtěl bych se na tom podílet,“ uvedl nedávno Greg Daniels, ale zároveň naznačil, že to nebude brzy. „Mám další dva seriály, na kterých teď pracuju,“ dodal.

Někteří herci v minulosti také projevili zájem obnovit Kancl, zejména Jenna Fischerová a John Krasinski (Pam a Jim), ale Leslie David Baker (Stanley) chce  natočit volně navazující seriál, jenž se by se jmenoval jinak, ale zachoval by ducha originálu.

Reklama

Výběr článků

Načítám