Hlavní obsah

Nejdražší seriál světa Pán prstenů se přesouvá z Nového Zélandu do Británie

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Amazon přesunuje Pána prstenů z Nového Zélandu do Velké Británie, protože druhá řada monstrózního seriálu se má natáčet tam. Už teď se očekává, že celkový rozpočet překročí miliardu dolarů.

Foto: Profimedia.cz

Herec Robert Aramayo

Článek

První série už byla téměř dokončena na Novém Zélandu, kde Peter Jackson před lety točil i původní celovečerní filmy podle Tolkiena. Také se tam odehrává postprodukce.

Premiéra novinky se čeká na Amazon Prime Video 2. září 2022. Mezitím už bude natáčena druhá série. První stála přibližně 465 milionů dolarů, jedná se tak o nejdražší seriál všech dob.

Hlavní role mají Robert Aramayo, Owain Arthur, Nazanin Boniadiová, Morfydd Clark, Ismael Cruz Córdova, Ema Horvathová či Joseph Mawle.

Foto: Profimedia.cz

Nazanin Boniadiová

Ne všichni jsou ze seriálu nadšeni. Někteří si kladou otázku, co má tato megaprodukce vlastně společného s dílem J. R. R. Tolkiena? Mluví se i o bezohledném využívání jména mrtvého autora. Děj s románem Pán prstenů moc nesouvisí, odehrává se před jeho příběhem a má i odlišné postavy.

Amazon začal s přípravou seriálu už v roce 2017. Na Novém Zélandu se začalo pracovat v roce 2020, ale natáčení se dost zpozdilo kvůli pandemii.

Miňá zavút Gandalf. Svět objevil ruského Pána prstenů

Film

Rozruch nedávno vzbudila také stará ruská verze Pána prstenů, o které svět neměl tušení. Film z roku 1991 zapadl a dlouho byl považován za ztracený. Teprve v březnu 2021 pronikl na internet. Připomíná socialistické televizní inscenace, jaké se u nás dělaly v osmdesátých letech.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám