Hlavní obsah

Lars von Trier obnovuje sérii Království, kult 90. let

Novinky, Stanislav Dvořák

Režisér Lars von Trier se po 23 letech rozhodl vrátit k sérii Království a natočí poslední řadu. Původní Království se vysílalo v letech 1994-1997 a patří k nejlépe hodnoceným TV pořadům vůbec.

Foto: Danamarks Radio

Děj Království komentují dva mentálně postižení a nad celým příběhem Království se vznáší lehce ironický nádech.

Článek

Seriál se odehrával v dánské nemocnici, kde se vyskytují různě pokřivené a podivínské postavy a také nadpřirozené jevy. Dění komentují dva mentálně postižení a nad celým příběhem Království se vznáší lehce ironický nádech. Je to komedie i horor, trierovské bizarno dotažené k dokonalosti.

Natáčení pěti nových epizod má začít příští rok. Vysílání se očekává až v roce 2022 pod názvem The Kingdom Exodus. Von Trier, který sepsal scénář s Nielsem Vørselem, pokračování plánoval už v devadesátých letech, ale pak to vzdal, když zemřeli herci Ernst-Hugo Järegård a Kirsten Rolffes.

Filmová Whitney vybrána. Bude to mladá neokoukaná herečka z Londýna

Film

Nyní se ke svému majstrštyku vrací a avizuje, že nemocnici ještě stále tíží tajemné prokletí a spory mezi Dány a Švédy ani po 23 letech neutichly. Podrobnosti o ději však tvůrci nechtějí prozrazovat. Ví se jen to, že některé staré postavy se vrátí a budou doplněny i novými.

„Zentropa je nesmírně pyšná, že může ohlásit skvělé finále Království. Nemocnice, horor a humor s Larsem von Trierem jako třešničkou na dortu tvoří dokonale návykový seriál,“ uvedla Louise Vesthová z produkční společnosti Zentropa.

Reklama

Výběr článků

Načítám