Hlavní obsah

Kevin Spacey u soudu odmítl obvinění ze sexuálního napadení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americký herec Kevin Spacey u soudu v Londýně odmítl obvinění z pěti sexuálních trestných činů. Hercův advokát při předběžném projednávání případu vyjádřil stejné stanovisko už v polovině června. Spacey byl propuštěn na kauci a soudní proces, který potrvá zhruba měsíc, začne 6. června 2023. Informoval o tom server stanice Sky News.

Foto: Alberto Pezzali, ČTK/AP

Kevin Spacey

Článek

Dvaašedesátiletý herec, plným jménem Kevin Spacey Fowler, se trestných činů podle stěžovatelů dopustil mezi lety 2005 a 2013 v Londýně a západoanglickém hrabství Gloucestershire, když dříve žil v Británii. Tři muži herce viní ze čtyř případů sexuálního napadení a jednoho donucení osoby k penetrační sexuální aktivitě bez souhlasu.

Kevin Spacey se vrací ve velkém stylu. Hraje v historickém dramatu

Film

Agentura Reuters informovala, že za sexuální napadení může Spaceymu hrozit šestiměsíční odnětí svobody nebo pokuta v neomezené výši. Za donucení k pohlavnímu styku bez souhlasu pak až doživotní odnětí svobody.

Na podzim roku 2017, kdy vrcholila kampaň Me Too, se herec známý z filmů Sedm nebo Americká krása stal jedním z hlavních terčů obvinění po vypuknutí skandálu kolem producenta Harveyho Weinsteina. Ze sexuálního obtěžování jej obvinily tři desítky mužů. Spacey kvůli skandálu přišel o řadu rolí, filmová společnost Netflix jej vyhodila z natáčení seriálu Dům z karet.

Reklama

Výběr článků

Načítám