Hlavní obsah

Jeremy Irons si v dramatu Mnichov zahraje Chamberlaina

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jeremy Irons bude protagonistou dramatu Mnichov od Netflixu. Vzniká podle stejnojmenného románu Roberta Harrise z roku 2017.

Foto: Profimedia.cz

Jeremy Irons

Článek

Děj se odehrává v roce 1938. Britský úředník Hugh Legat a německý diplomat Paul von Hartmann byli kamarádi. Na podzim 1938 vyjeli na konferenci do Mnichova a ocitli se v centru politických intrik.

Arthur Neville Chamberlain, britský konzervativní premiér, se snažil udržet politiku appeasementu, neustálého ustupování Hitlerovi, která měla zabránit válce. Jeho zdánlivé úspěchy měly jen jepičí život. Hitler obsadil Rakousko, pak i Československo a navzdory Mnichovské dohodě, která mu přiřkla tzv. Sudety, stejně zahájil válku.

Rothenburg. Zkázu Československa chystal Henlein v zámku na Chomutovsku

Kultura

Irons ztvární Chamberlaina a George McKay Legata. V dalších rolích se objeví Jannis Niehwöhner, Liv Lisa Fries, Sandra Hüllerová, August Diehl či Robert Bathurst a Marc Limpach.

Sudetský tulák. Most zažil v roce 1918 pouliční bitvu s Němci

Kultura

Režie se ujme Christian Schwochow, Němec, který dříve režíroval třeba seriály Koruna a Zaprodaní bance. Autor předlohy Robert Harris se těší, že Chamberlaina ztvární herec Ironsova formátu a podotkl, že film překročí kult Winstona Churchilla a pokusí se vylíčit Chamberlaina v sympatičtějším světle.

Reklama

Výběr článků

Načítám