Hlavní obsah

Já jsem Greta. Trailer filmu o klimatické aktivistce je na internetu

Novinky, Stanislav Dvořák

Společnost Hulu dokončila film o klimatické aktivistce Gretě Thunbergové. Internetová televize ho nabídne v premiéře 13. listopadu.

Trailer filmu Já jsem GretaVideo: Hulu

 
Článek

Greta začala svou kampaň sama v patnácti letech, když sedávala před švédským parlamentem a „stávkovala“ za klima. Režisér Nathan Grossman sehnal a použil některé neznámé záběry nesmělé školačky, která se po letech stává celosvětově známou mluvčí lidí, kteří chtějí bojovat proti klimatické změně.

Greta se setkávala s nadávkami, nenávistí a výsměchem, ale šla si dál svou cestou. Film vrcholí momentem, kdy přijela do New Yorku, aby přednesla projev v OSN.

Foto: Massimo Pinca, Reuters

Greta Thunbergová

„Film ukazuje rostoucí mezeru mezi dopady zhoršujícího se klimatu a varováním vědců na jedné straně a činy světových vůdců na straně druhé,“ tvrdí Grossman.

Merkelová se sešla s aktivistkami. Gretě prý slíbila, že zkusí být statečnější

Evropa

„Greta a další mladí lidé požadují bezpečnou budoucnost a to, aby politici naslouchali vědě – místo toho se setkávají s prázdnými slovy politiků, výsměchem, nebo dokonce s výhrůžkami smrtí.“

Sedmnáctiletá aktivistka se nedávno vrátila do školy. Celý rok strávila dálkovým studiem, protože cestovala po světě a bojovala za životní prostředí. Svůj návrat do školy potvrdila na Twitteru fotkou na kole a s batohem. „Moje roční absence ve škole je u konce. Být konečně zpátky je skvělý pocit,“ napsala.

Greta Thunbergová se vrátila do školy

Evropa

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám