Hlavní obsah

Hlavní trailer Duny je venku

Fanoušci sci-fi se konečně dočkali. Tvůrci dlouho očekávaného velkorozpočtového celovečerního filmu Duna zveřejnili hlavní trailer.

Trailer filmu Duna Video: Vertical Ent.

 
Článek

Hlavní role v Duně mají Timothée Chalamet, Oscar Isaac, Stellan Skarsgård, Josh Brolin či Javier Bardem a režie se ujal renomovaný Denis Villeneuve (Příchozí, Zmizení, Sicario: Nájemný vrah)

Duna vychází z literární předlohy spisovatele Franka Herberta. Příběh se odehrává v daleké budoucnosti, kdy lidská civilizace dávno opustila svou domovskou planetu a vybudovala napříč vesmírem rozsáhlé mezihvězdné impérium. Jednotlivé vysoce postavené rody vládnou vlastním planetám a probíhá mezi nimi neustálé politické pletichaření a soupeření o moc.

Foto: Warner Bros.

Josh Brolin v Duně

Paul, mladý dědic rodu Atreidů z oceánské planety Caladan, se dozvídá, že jeho otec, lord Leto, byl nejvyšším imperátorem vybrán jako nový vládce planety Arrakis, též známé díky jejím rozsáhlým pouštím jako Duna. Arrakis je k životu nesmírně nehostinné místo, které navíc obývají obrovití a smrtelně nebezpeční pouštní červi. Jako jediná planeta ve známém vesmíru je ale nalezištěm vzácné substance, která prodlužuje lidský život a je cestou ke zvláštním schopnostem. Nepřátelský rod Harkonnenů toho chce využít.

Duna vstoupí do kin 14. října.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám