Hlavní obsah

Godla z Mostu přitvrdil. Hraje zabijáka v dánském thrilleru

Zdeněk Godla ze seriálu Most! hraje v dánském thrilleru Marco zabijáka. Do českých kin má vstoupit na začátku srpna.

Trailer filmu Marco

 
Článek

Marco je dalším filmem ze série Oddělení Q podle knižních bestsellerů dánského autora Jussiho Adler-Olsena. Detektivové v čele s Carlem Mørckem a jeho asistentem Asadem se tentokrát pustí do rozplétání případu utajené dávné vraždy a stopy vedou do České republiky.

„Pátý díl, film Marco, vznikl pod taktovkou nové produkční společnosti a s dosud největším rozpočtem v historii celé série Oddělení Q. Zkušený tvůrčí tým ve složení producent Mikael Rieks a režisér Martin Zandvliet se pustil do adaptace pětisetstránkového románu a vytvořil dechberoucí podívanou plnou nečekaných zvratů,“ uvedla Radka Urbancová z Aerofilms.

Se změnou produkčního týmu došlo i na kompletní výměnu hereckého obsazení, kterému vévodí hlavní dvojice detektivů v podání Ulricha Thomsena v roli zatrpklého Carla Mørcka a Zakiho Youssefa jako jeho svérázného asistenta Asada.

Foto: Aerofilm

Zdeněk Godla a Ulrich Thomsen ve filmu Marco

„Ulrich Thomsen je etablovanou hvězdou dánského filmu a čeští diváci ho znají z mnoha snímků, mezinárodního věhlasu dosáhl ztvárněním padoucha Sashi Davidova v bondovce Jeden svět nestačí,“ dodala Urbancová.

První díl knižní série Oddělení Q spisovatele Jussiho Adler-Olsena (Žena v kleci) spatřil světlo světa v roce 2007 a dosud se dočkal sedmi pokračování – Zabijáci (2008), Vzkaz v láhvi (2009), Složka 64 (2010), Marco (2012), Nesmírný (2014), Selfies (2016) a Oběť 2117 (2019). Vycházejí také v češtině.

Reklama

Výběr článků

Načítám