Hlavní obsah

Filmové premiéry: Černé Vánoce, Sněžná mela, Curiosa a Yao

Právo, Věra Míšková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Černé Vánoce jsou remakem hororové klasiky, v níž místo cukroví „voní“ krev. Veselo je naopak v animované komedii Sněžná mela. Do světa pařížských bohémů a počátků erotické umělecké fotografie zavede diváky Curiosa. O návratech ke kořenům a otcovství je francouzský film Yao.

Foto: Novinky

Filmové premiéry

Článek

Černé Vánoce

Reily a jeji kamarádky se rozhodnou prožít Vánoce na studentské koleji. Série znepokojivých textových zpráv, která jim začne chodit na mobily, ale nic dobrého nevěstí. Následně jedna z nich zmizí a další zavraždí maskovaný útočník. Reily a ostatní dívky mají jen dvě možnosti – čekat, než si smrt přijde i pro ně, nebo se postavit na odpor. Ale komu vlastně?

Upoutávka na film Černé VánoceVideo: CinemArt

Černé Vánoce, USA 2019, horor, 98 min., režie: Sophia Takalová, hrají: Imogen Pootsová, Brittany O´Gradyová, Aleyse Shannonová a další

Sněžná mela

Napínavé a zároveň veselé dobrodružství polárního lišáka Bleska, který má velký sen, stát se nejlepším arktickým kurýrem. Jeho první zásilka ho ale zavede do tajuplné polární pevnosti, kde prohnaný zloduch Otto Von Walrus spřádá plány na zničení Arktidy. Blesk a jeho přátelé se rozhodnou jej zastavit, a tak začíná jedna velká sněžná mela.

Sněžná mela trailerVideo: Vertical Ent.

Sněžná mela, Kanada/Velká Británie/USA/Jižní Korea 2019, animovaný, 95 min., režie: Aaron Woodley

Curiosa

Paříž roku 1895, Pierre je dandy a básník. Spolu s přítelem Henrym jsou oba zamilovaní do dcery jejich básnického mentora Marie. Ačkoliv Marie má ráda Pierra, vezme si Henryho, aby splatila tátův dluh. Pierre prchá do Alžíru, kde potkává uhrančivou Zohar. Poté co vezme Zohar zpátky do Paříže, se vše začíná pořádně komplikovat…

Upoutávka na film CuriosaVideo: Piilot film, .

Curiosa, Francie 2019, historické drama, 107 min., režie: Lou Jeunetová, hrají: Niels Schneider, Noémie Merlant, Camélia Jordana, Amira Casar, Alexia Giordano a další

Yao

Slavný herec Seydou Tall je pozván do Dakaru, aby tam představil svou novou knihu. Mezi množstvím fanoušků a lovců autogramů je i třináctiletý senegalský kluk Yao z vesnice, vzdálené téměř 400 kilometrů, který tu dlouhou cestu dokázal urazit sám. Hlavní část filmu pak tvoří putování těch dvou zpátky do Yaovy vsi, protože Seydou mu nabídne odvoz zpátky.

Yao trailerVideo: Film Europe

Yao, Francie / Senegal 2018, road movie, 104 min., režie: Philippe Godeau, hrají: Omar Sy, Lionel Louis Basse, Fatoumata Diawara, Abdoulaye Diop a další.

Může se vám hodit na Firmy.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám