Hlavní obsah

Filmové premiéry: Betlémské světlo a Proměna

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nový film Betlémské světlo natočil Jan Svěrák podle povídek svého otce Zdeňka. Proměna je animovaná americká dobrodružná komedie.

Foto: Novinky

Filmové premiéry.

Článek

Betlémské světlo

Spisovatel Šejnoha píše povídky, ale moc mu to nejde, a navíc postavy z nich vystupují a žádají autora, aby je napsal jinak. Vede je k tomu touha změnit sebe sama i svůj život.

Fotograf Matěj (Vojtěch Kotek) touží po nedobytné lékárnici Vendule (Tereza Ramba), Bohumil (Vladimír Javorský) po zázraku, automechanik (Ondřej Vetchý) by zase chtěl dělat něco jiného, než dělá.

Betlémské světlo.Video: Bioscop

Betlémské světlo, Česko 2022, 100 min., režie: Jan Svěrák, hrají: Zdeněk Svěrák, Daniela Kolářová, Vojtěch Kotek, Tereza Ramba a další.

Proměna

Film vypráví o třináctileté dívce Mei Leeové, která se, když je příliš rozrušená, samovolně proměňuje v obří červenou pandu. Bohužel příliš rozrušená je prakticky neustále, navíc ji silně znervózňuje její starostlivá maminka Ming, která se od dcery téměř nikdy nevzdálí.

Trailer k filmu Proměna.Video: Falcon

Proměna, USA 2022, animovaný, 100 min., režie: Domee Shi.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám