Hlavní obsah

Film o sexuálních predátorech V síti doplní kampaň pro děti a rodiče

Novinky, Stanislav Dvořák

S filmem o sexuálních predátorech v Síti souvisí také osvětová kampaň. Speciální verze filmu pro mladší děti V Síti: Za školou už je k dispozici v běžné distribuci.

Trailer k filmu V sítiVideo: Aerofilms

 
Článek

„Podstatné materiály se nacházejí na stránkách vsitifilm.cz. My jsme je překlopili v osvětové stránky, je tam desatero pro děti a pro učitele metodické materiály, které jsem připravoval hlavně s Kamilem Kopeckým z projektu e-bezpeci.cz, i materiály pro rodiče,“ poznamenal v úterý jeden z režisérů filmu Vít Klusák.

Do českých měst vyjíždí v květnu osvětové turné, které spolupracuje také s programem Buď safe online, v jehož rámci vznikla informační série videí. O informování na školách se snaží také kampaň O2 Chytrá škola.

Foto: Aerofilms

Tři dospělé herečky s dětskými rysy se vydaly na sociální sítě, aby prožily zkušenost dvanáctiletých dívek online. Na snímku s režisérem Vítem Klusákem.

Snímek V síti režisérů Barbory Chalupové a Víta Klusáka je o zneužívání dětí na internetu. Stal se nejúspěšnějším českým dokumentem, vidělo ho už 276 461 diváků.

Manipulace a vydírání 

Tři dospělé herečky s dívčím vzezřením Tereza Těžká, Anežka Pithartová a Sabina Dlouhá se přihlásily na sociální sítě, aby v přímém přenosu prožily zkušenost dvanáctiletých dívek on-line. Setkaly se s věcmi, které zaskočily i filmaře. Oslovili je sexuální predátoři vyhledávající nedospělé dívky. V některých případech je divák svědkem vydírání, kdy dívkám vyhrožují, že fotografie zveřejní na internetu. Jedním z mužů je člověk pracující s dětmi.

Tři herečky během deseti dnů kontaktovalo prostřednictvím sociálních sítí 2458 sexuálních predátorů.

Dokument V síti přepsal historii

Film

Reklama

Výběr článků

Načítám