Hlavní obsah

Festival ruských filmů otevře v Praze světová premiéra sci-fi Kóma

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Světová premiéra filmu Kóma otevře 19. listopadu v pražském Cinema City Slovanský dům festival ruských filmů Flash Film Festival. Akce se zároveň od 22. listopadu koná také v Karlových Varech. Do 25. listopadu Flash Film Festival nabídne téměř tři desítky snímků z aktuální ruské tvorby, některé z nich představí sami tvůrci, informoval generální producent festivalu v České republice Armen Ananikian.

Upoutávka na film Kóma

 
Článek

Pražskou premiéru sci-fi snímku Kóma režiséra Nikity Argunova uvedou herci Rinal Muchametov a Anton Pampušnyj. Do české distribuce se film, ve kterém se objeví například i herec Konstantin Lavroněnko známý z filmu Kajínek, dostane v lednu 2020. „Kóma se pyšní kromě originálního scénáře i jedinečnými efekty. Je pro nás ctí uspořádat světovou premiéru tak, aby měl právě český divák možnost jako jeden z prvních ocenit tento snímek. A také mnoho dalších,” uvedl Ananikian.

Program festivalu zahrnuje většinu úspěšných a významných ruských filmů poslední doby v rámci mnoha žánrů - od hororu po komedie. Patří mezi ně například rodinný film Robo, špionážní thriller Hrdina či epický rusko-čínský projekt Tajemství dračí pečeti s účastí Arnolda Schwarzeneggera a Jackieho Chana. V Praze promítnou také vítězný film ruského festivalu Okno do Evropy natáčený na mobilní telefon Smrt nám sluší, laureáty ruského festivalu Кinotavr Van Goghové a Nad nebem, komedii Rychlá želva a Jak jsem se stal Rusem nebo horor Piková dáma: Prostor za zrcadlem. Festival uzavře evropská premiéra sci-fi thrilleru Avanpost.

Ruský skladatel Rodion Ščedrin: Lolita je magnet, který přitahuje

Kultura

Z dalších tvůrců účast potvrdili například producent a herec Michail Galustian, herci Jan Čapnik, Andrej Smolikov a Světlana Nemoliaevová, filmaři Sarik Adreasian, Marius Vajsberg či Konstantin Buslov. Hosté se setkají s diváky vždy po projekci svých filmů. Projekce se budou konat v Cinema City Slovanský dům. Více informací se nachází na www.freshff.cz.

Flash Film Festival je druhou přehlídkou ruských filmů, která se letos koná v Praze a dalších českých městech. V říjnu se konal festival Nový ruský film, který představil čtyři desítky snímků současné ruské kinematografie. Mezi hosty festivalu byl vedle herců a režisérů také člen vítězného basketbalového týmu Sovětského svazu z Olympijských her v Mnichově v roce 1972 Ivan Jadeško, který uvedl sportovní drama Výskok.

Může se vám hodit na Firmy.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám