Hlavní obsah

Dny evropského filmu proběhnou po celé ČR

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dny evropského filmu budou nově i soutěžním festivalem. Hlavní část začíná 6. dubna v Praze, poté následuje i Ostrava, Brno, Havířov či Hradec Králové.

Foto: DEF

Dánský film Miss Viborg

Článek

„Muzika, zvuky, ruchy… program letošních DEF je vysloveně hudební! Ať už jde původní kompozice Nicka Cavea a Warrena Ellise k přírodopisnému snímku Sněžný levhart, kaskádu zvuků v režijním debutu Přízrak od muzikanta Para One, nebo moderní trap v rapperském příběhu Lovely Boy. Teenage tematika rezonuje ve svobodomyslné komedii Miss Viborg, stejně jako ve svěžím dramatu Youth Topia či v ostrém přání Vše nejlepší, Chiaro,” uvedl dramaturg Šimon Šafránek.

Hlavní soutěž představí debuty, druhá se zaměří na hudební filmy. V šesti sekcích se najdou také animované filmy, dokumenty i dětské filmy.

Odvážné filmy nastupující generace filmařů mají soutěžit o titul nejlepší evropský debut roku. „Odraz sociálních médií v reálném světě, mystika a intenzivní vztahy - to jsou taháky naší hlavní soutěžní sekce, v níž je i zahajovací snímek, podvratná komedie o seniorské dealerce Miss Viborg od Marianne Blicher,“ dodal Šafránek.

Hlavní část DEF proběhne v Praze od 6. do 10. 4., v Ostravě pak v termínu 7.–10. 4. a v Brně  8.–12. 4. Ozvěny v regionech dále potrvají do 13. 4. Více na eurofilmfest.cz.

Reklama

Výběr článků

Načítám